Кому «Кручу»? У Луцьку хочуть продати одіозний обкомівський віп-готель, розпочали процедуру

Кому «Кручу»? У Луцьку хочуть продати одіозний обкомівський віп-готель, розпочали процедуру
Екс-голова облради Анатолій Грицюк у приміщенні «Кручі». 2019 р.

Волинська обласна рада хоче продати з аукціону приміщення колишнього обкомівського готелю «Круча» на вул. Дубнівській, 26 а, що останні кілька років перебуває на балансі КП «Волиньприродресурс».

Так, нещодавна в облради оголосили конкурс із відбору суб’єкта оціночної діяльності для здійснення експертної оцінки майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області для будівлі оздоровчого комплексу "Круча", пише «Волинь UA».

Певний час, після розвалу СРСР, у стінах готелю облаштували профілакторій сусіднього водоканалу, тому «Кручу» часто називають оздоровчим комплексом. Однак нині споруда у вкрай занедбаному стані. Привабливою є територія, на якій вона розташована, це фактично круча над річкою Стир. Колись із балконів готелю відкривався гарний вид на Стир та його заплави біля Рованців.

На території – дві будівлі. Площа будівлі оздоровчого комплексу - 846 кв м, будівлі прохідної - 6,4 кв м. Розмір земельної ділянки - 0,95 га.

Визначити ринкову вартість об’єкта, що належить до обласної комунальної власності, хочуть з метою приватизації шляхом продажу на аукціоні.

Конкурс відбудеться 11 червня 2020 року об 11:00 год. в пресцентрі обласної ради (43027, м-н Київський, 9, м. Луцьк, каб. 313).

Довідково. У 70-х роках «Кручу» збудували як обкомівський готель для віпів. Історія споруди – драматична. Офіційно - тут мали приймати іноземних гостей Волинського обкому партії. Коли у країні сталися "перетрубації", готель для членів іноземних делегацій раптом став на папері "гуртожитком обкому КПУ", в 1991-му під такою назвою "Кручу" передали на баланс загального відділу облвиконкому. Згодом тут був профілакторій Луцького водоканалу. Потім місто і область довго воювали між собою за ці стін. Якийсь час приміщення було на балансі медколеджу, хтось говорив про корпус для студентів… А далі його передали «Волиньприродресурсу», хоч стати головним «бурштиновим офісом» «Кручі» не судилося. У вересні 2019-го обранці  облради побували на території комплексу під час виїзного дня депутата. Більшість із них сходилися на думці, що продати його вигідно буде нелегко.

Із публікації про «Кручу» в газеті "Правда" від 8 травня 1989 р.: «Дом рассчитан на …четыре номера. Излишне, думаю, перечислять всю начинку, описывать роскошные апартаменты. Скажу лишь, что в каждом номере – непохожие гарнитуры, в том числе из карельской березы, есть роскошные бильярдная, кинозал. (…) Балансовая стоимость дома 234.500 рублей, оборудование и имущество оценивается в 60.900 рублей. Полезная площадь гостиницы 795 квадратных метров. Столовая – 99, холл – 63, бильярдная – 103, кроме того – две террасы по 103 квадратных метра. Ежегодно на зарплату персоналу, на отопление, амортизацию уходит 18.600 рублей. Пустой дворец денно и нощно стерегут посменно шесть дюжих молодцев, за что получают соответствующую зарплату. Службу несет и овчарка, у которой имеется домик стоимостью 175 рублей. Есть и свой работник зеленого хозяйства…».

Фото: Олена ЛІВІЦЬКА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Без ремонтів, дворів, амбулаторії. На чому зекономив Луцьк через коронавірус
Наступна новина Від коронавірусу за добу одужало двоє волинян, захворіло – 21. Найбільше – в Луцьку
Останні новини
Схожі новини