Контроль за митним оформленням експорту лісоматеріалів постійно посилений, - Волинська митниця

Контроль за митним оформленням експорту лісоматеріалів постійно посилений, - Волинська митниця

Волинська митниця ДФС на постійній основі вживає заходів щодо посилення контролю за митним оформленням лісоматеріалів у митному режимі експорт та їх пропуску через митний кордон України.

Про це в ході наради у Волинській ОДА з питань унеможливлення незаконного експорту ділової деревини повідомила в.о. заступника начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець.

«Основне завдання митниці в питанні недопущення експорту ділової деревини під виглядом менш цінної продукції – ретельно перевірити сертифікат походження лісоматеріалу та товаросупровідні документи, щоб не допустити переміщення за межі митної території вартісної сировини під виглядом дров», - наголосила Тетяна Кравець.

Як розповіла посадовець, в питанні недопущення незаконного експорту ділової деревини митниця діє синхронізовано з правоохоронними органами. За наявності інформації про можливі порушення проводиться посилений митний огляд.

У першому кварталі 2018 року 69 відсотків митних оглядів лісоматеріалів було здійснено за дорученнями правоохоронців. Так само проходять посилений митний огляд вантажі з товарною позицією «дрова паливні», переміщення яких декларують суб’єкти господарювання.

Таким чином, митниця не перешкоджає зовнішньо-економічній діяльності лісогосподарських підприємств, проте посилено контролює дотримання ними вимог законодавства, - підсумувала Тетяна Кравець.

Довідково: у 2017 році в зоні діяльності Волинської митниці ДФС проведено 847 митних оглядів вантажів з експортованою деревиною. З початку цього року вже проведено 206 таких митних оглядів.

Головне фото – ілюстративне 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна не застрахована від терактів на час виборів
Наступна новина «Укрзалізниця» хоче обладнати пасажирські потяги відеоспостереженням
Останні новини
Схожі новини