Лікар з Волині розповів, чи правильно брали аналізи у кандидатів у Президенти. ВІДЕО

Лікар з Волині розповів, чи правильно брали аналізи у кандидатів у Президенти. ВІДЕО

Відомий пластичний хірург з Волині Ростислав Валіхновський розповів, яких помилок допустили під час забору крові для перевірки наявності психотропних речовин у кандидатів у президенти України.

Нагадаємо, 5 квітня Петро Порошенко та Володимир Зеленський здали кров на аналіз. Чинний президент України здав аналізи в НСК, куди приїхав о 9 годині ранку. Натомість Зеленський здавав кров в одній із приватних клінік. Забір аналізів у нього проводив учасник кулінарного шоу, актор серіалу «Свати», масажист і фельдшер першої категорії Владислав Кирякулов. Обидві події викликали активне обговорення у соцмережах.

Читати також: Зеленський не захотів здавати аналізи разом з Порошенком

Ростислав Валіхновський розповів, як саме мав би проводитися забір аналізів за проколом.

«Забір аналізів відбувається у зручних та комфорних умовах, використовується спеціалізоване медичне крісло, яке має спеціальний підлокітник, спеціальну подішку, яка дозволяє фіксувати руку. Це створює гарні умови і для лікаря, і для пацієнта. Однак, за протоколом МОЗ, наявність такого крісла не є обов’язковим», – сказав Валіхновський. 

У клініці, де здава аналізи Володимир Зеленський, таки використовувалися такі крісла, Петро Порошенко здавав аналізи так само, як це роблять у 99% поліклінік країни.

«Суттєво вплинути на результати ці речі, звісно, не можуть», – підсумував Валіхновський.

«Особливо слід наголосити на наявності вакутейнерів – спеціальних пробірок, які мають певний негативний тиск у просторі цієї пробірки і мають певне співвідношення антикоагулянта до об’єму крові, який буде надходити. Ця пропорція має бути фіксована. Це впливає на якість проведення лабораторного дослідження», – додав лікар.

В одній із процедур кров береться шприцем. «Тут є певний суб’єктивізм», – сказав Валіхновський. Коли кров береться вакутейнером, суб’єктивізм повністю відсутній.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «То ви прозорі чи не дуже?» Як луцький айтішник «взув» Мустафу Найєма. ФОТО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 9 квітня
Останні новини
Схожі новини