Лучан запрошують на фестиваль «Берегиня»

Лучан запрошують на фестиваль «Берегиня»
джерело фото: i.ytimg.com

10-13 серпня на Волині відбудеться Восьмий Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня».

Тож наразі в області триває активна підготовка до дійства, участь у якому візьме 32 колективи з інших областей та з-за кордону. Інші держави представлятимуть делегації з Польщі, Білорусії, Франції, Словаччини та Словенії, – повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

До слова, фестиваль в області не проводили вже 5 років. Цьогоріч заплановане дійство буде масштабним та набуде нового змісту – героїко-патріотичного та об’єднає у собі козацькі та повстанські пісні.

Заходи у рамках фестивалю проходитимуть паралельно у кількох локаціях. Саме тому гості та учасники фестивалю будуть задіяні у мистецьких дійствах: у м.Берестечку «Козацька слава у віках» (Горохівський район), в урочищі Вовчак «Вовчак – Волинська Січ» та «Ми – нащадки своїх героїв» (Турійський район).

Урочисте відкриття відбудеться на Театральному майдані в місті Луцьку 10 серпня 2018 року. Так, волиняни відтворять обійстя гончара, кузню, лісничівку, старовинний шинок, млин, гуральню, рибальське подвір’я, пасіку, де частуватимуть справжніми різновидами меду. Разом із тим проводитимуть майстер-класи та передаватимуть досвід народних умільців соломо- і сіноплетіння, виготовлятимуть ляльки-мотанки.

Вінцем фестивалю стане гала-концерт «Уклін тобі, Україно!» на сцені Театрального майдану міста Луцька 12 серпня 2018 року.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Розповіли, яким цьогоріч буде «Поліське літо з фольклором»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинян закликають голосувати за нові заходи ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»
Наступна новина ТОП-10 найкумедніших постів лучан у Facebook
Останні новини
Схожі новини