Лучани перед минулим Новим роком за день використали на 7 мільйонів літрів води більше, ніж зазвичай

Лучани перед минулим Новим роком за день використали на 7 мільйонів літрів води більше, ніж зазвичай
Фото ілюстративне

У період підготовки до Нового року та Різдва в Луцьку різко зростають обсяги споживання води. У цей період мешканці використовують на 25% більше води ніж зазвичай, а в окремі години доби цей показник сягає і 50%.

Надмір у використанні води може призвести до пониження тиску в мережі, обмеження запасів у резервуарах та погіршити надійність подачі води в оселі лучан, попереджують у «Луцькводоканалі».

«Видається неймовірним, але минулого року у передноворічний день клієнти КП «Луцькводоканал» використали на 7 млн літрів води більше, ніж зазвичай», – розповіли на підприємстві.

Нагадують, що потрібно раціонально використовувати воду в господарських цілях.

«Навіть попри те, що вода у Луцьку є дуже дешевою, потрібно бережно ставитися до її використання і пам’ятати про наслідки, аби не призвести до тимчасового зникнення подачі води чи пониження тиску в мережах», – наголошують фахівці.

І роз’яснюють: нераціональне використання води порушує роботу всього технологічного обладнання, яке від перевантаження експлуатується на межі можливого.

Зазначають, що досягти балансу підйому води та її подачі місту при такому перевищеному використанні стає практично неможливим.

«КП «Луцькводоканал» доклало всіх необхідних зусиль для максимального наповнення резервуарів та роботи всіх свердловин, аби всім сповна вистачило водних запасів. Але ми щиро сподіваємося, що клієнти підприємства прислухаються до наших порад щодо бережного і раціонального використання води у період свят», – кажуть у «Луцькводоканалі».

Просять бережно використовувати воду, аби на створювати незручних проблем собі і близьким людям.

Читати також: «Луцькводоканал» планує збудувати спорткомплекс з відкритим стадіоном

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відбудеться різдвяний джазовий концерт
Наступна новина Ченці монастиря у Жидичині, які возили медиків на роботу, претендують на премію «Ті, що вражають»
Останні новини
Схожі новини