Лучани вшанували пам'ять полеглих бійців. ФОТО

Лучани вшанували пам'ять полеглих бійців. ФОТО

У Луцьку в переддень Дня захисника України вшанували пам‘ять загиблих бійців. 13 жовтня після служби у кафедральному соборі Святої Трійці УПЦ КП священики Волинської області заспівали «Вічну пам‘ять» біля стенду Героїв Небесної Сотні.

Опісля охочі вшанували загиблих бійців, поклавши квіти у підніжжя стенду. Двома маршрутними таксі разом із супроводом карети швидкої допомоги та патрульної поліції Волині лучан доставили до кладовища, що у селі Гаразджа.

«Сьогодні ми вшановуємо пам‘ять тих, хто віддав своє життя за Україну та її територіальну цілісність. Вони ціною власного майбутнього зберегли майбутнє нашої держави. На цій алеї почесних поховань знайшли вічний спокій 31 лучанин. Це ті герої, які сьогодні є нашою гордістю. На їхньому прикладі ми вчимо дітей», - виступив секретар Луцької місткої ради Григорій Пустовіт.

«Це місце скорботи, але в той же час - це і місце гордості за Україну та її патріотів, які пішли на фронт, знаючи, що навіть нема чим воювати. Але їхнє серце було незламне, вони хотіли захистити нас», - додав голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко.

Зі словами пошани виступив і перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик, після чого священники відправили панахиду, під час якої поіменно згадали кожного, хто загинув на сході України. Також їх вшанували хвилиною мовчання. Учасники антитерористичної операції та учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні показали квіти до могил. Урочистим маршом з рівнянням на полеглих героїв закінчилося вшанування пам‘яті українських воїнів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький фотограф збирає кошти на боротьбу із раком крові
Наступна новина Бандерівці, криївки та пісні: у центрі Луцька розгорнулися повстанські курені. ФОТО
Останні новини
Схожі новини