Лукашенко заявив, що білоруські війська не воюватимуть проти України. Однак підготував ППО

Лукашенко заявив, що білоруські війська не воюватимуть проти України. Однак підготував ППО
Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не планує брати участь у війні Росії проти України.

За даними «Белта», про це він сказав на нараді з членами Ради безпеки та керівництвом Ради міністрів, - повідомляє «Українська правда».  

«Білоруська армія жодної участі у бойових діях не брала і не бере. Ми можемо це довести будь-кому», – заявив Олександр Лукашенко. 

«Більш того, російське керівництво ніколи не ставило перед нами це питання – про нашу участь у збройному конфлікті. Ми й надалі не збираємося брати участь у цій спецоперації в Україні. Немає такої потреби», – сказав він.

Лукашенко заявив, що білоруська армія прикриває державний кордон від Бреста до Мозиря «для запобігання проникненню в країну радикалів, зброї».

При цьому, за словами Лукашенка, у Білорусі приведено в готовність сили ППО, щоб не допустити «ударів у спину» російським військам.

«Міністр оборони доповів мені про готовність до прикриття західного кордону ще п'ятьма батальйонами», - сказав він.

«По-іншому ми не можемо. Ми постійно очікуємо на провокації від західних партнерів. То в політиці, то в економіці, то у військовій сфері», - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, окремі підрозділи зі складу найбільш боєздатних з’єднань Збройних Сил Білорусі розпочали переміщення до Державного кордону України на Волинському напрямку. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьк доставили систему оповіщення
Наступна новина Від сьогодні на всій території Волині запровадили «сухий закон»
Останні новини
Схожі новини