Луцька кав’ярня Kava Avenue почала збирати упаковки з-під соків і молока

Луцька кав’ярня Kava Avenue почала збирати упаковки з-під соків і молока

Мережа луцьких кав’ярень Kava Avenue почала прийом тетрапаків. Упаковки з-під соків, молочних продуктів та алкоголю відправлятимуть до Києва на переробку.

Приносити вторсировину можна у кав’ярню на вулиці Винниченка, 25. Це перший пункт прийому тетрапаків у Луцьку.

«Власні тетрапаки, плівку з-під молока і стакани ми вже кілька місяців збираємо і відправляємо організації «Зелений птах», а вона – переробним підприємствам, які роблять з відходів зошити, щоденники, фліпчарти. Ми хотіли показати колегам, що так можна робити, але не чув, щоб хтось перейняв ініціативу. Тому виникла ідея приймати тетрапаки і від екологічно свідомих людей», - каже власник мережі кав’ярень Андрій Хоменко.

Читати більше про переробку кавових стаканчиків.

Підприємець переконує, що мережа закладів на вторсировині нічого не заробляє, а навпаки – витрачає власні кошти на її перевезення. Також з 1 січня у кав’ярнях планують відмовитись від використання трубочок. Мовляв звичайні пластикові забруднюють довкілля, а так звані «еко-трубочки» з бамбуку, паперу дорожчі і часто мають непомітний шар пластику.

Куди і що нести

В кав’ярню на вулиці Винниченка, 25 можна приносити тетрапаки – упаковку, що складається з кількох шарів пластику, фольги і паперу. Зазвичай у ній продають соки, молоко, йогурт, кефір, вино. Мити тару непотрібно, але краще приносити її без залишків продуктів. Також можна здавати пластикові кришки від тетрапаків – їх кав’ярня зберігатиме і відправлятиме на переробку окремо.

Кав’ярня працює з 8:00 до 21:00 у будні і з 10:00 до 21:00 у вихідні.

Приклад тетрапак-упаковки

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Із 25 жовтня вводять в обіг банкноту 1000 гривень
Наступна новина В Ужгороді виявили дифтерію. За два дні – троє хворих
Останні новини
Схожі новини