Луцька райрада забрала в Підгайців два авто

Луцька райрада забрала в Підгайців два авто

Луцькі районні депутати забрали у Підгайцівської громади два автомобілі, які та отримала завдяки колишньому голові райради Валентину Приходьку.

Про це стало відомо у п’ятницю, 12 лютого, під час сесії Луцької районної ради.

Так, депутати скасували рішення Луцької районної ради від 13 листопада 2020 року «Про передачу транспортних засобів із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Луцького району у комунальну власність Підгайцівської сільської ради».

Рішення ухвалене фактично вже після місцевих виборів, але з ініціативи колишнього голови районної ради Валентина Приходька.

Йдеться про автомобілі Renault Megane Scenic 2014 року випуску (балансова вартість – 339 634 гривні) та Renault Magnum 2013 року випуску, причіп Tang EA 1996 року випуску (балансова вартість – 1 876 950 гривень).

«Один автомобіль возив пана Приходька, інший обслуговував комунальне підприємство «Райтеплобуд». Пан Приходько пішов працювати заступником голови Підгайцівської сільської ради і таким чином захотів зберегти автомобілі в себе. Акти прийому-передачі він вже не мав права підписувати. Ми вбачаємо в цьому схему», – пояснив нинішній голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

З його слів, після скасування рішення автомобілі повернуться у власність районної ради. Ними користуватиметься підприємство «Райтеплобуд».

Також керівництво районної ради звернулося до поліції, СБУ та прокуратури. Олександр Омельчук вбачає в діях свого попередника Валентина Приходька та голови Підгайцівської громади Юрія Семенюка ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою для отримання неправомірної вигоди для себе).

Читати також: Підставні підприємці: як у Підгайцівській громаді ремонтують дороги


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимир-Волинській районній раді – новий депутат
Наступна новина Алея зимових скульптур, світломузична гірка, онлайн-флешмоб. У Луцьку відбудеться фестиваль снігу
Останні новини
Схожі новини