Луцька STEM-школа INVENTOR запускає курси архітектури та підготовки дошкільнят

Луцька STEM-школа INVENTOR запускає курси архітектури та підготовки дошкільнят

У новий навчальний рік – з освітніми новинками. Луцький заклад позашкільної освіти STEM-школа INVENTOR презентував курси, які сподобаються юним дослідникам та дослідницям.

Це курси «Архітектура» для дітей 8-16 років, «Підготовка до школи» для майбутніх школярів і школярок та «Science» для дітей 9-11 років.

Викладачі та викладачки школи розповіли «Першому», в чому особливість та ексклюзивність курсів.

Курс «Архітектура»

Унікальний авторський курс в освітньому просторі Луцька, адже допомагає розкрити потенціал майбутніх архітекторів та архітекторок і втілити їх найсміливіші ідеї за допомогою цеглинок LEGO.

Курс розрахований на дітей віком від 8 до 16 років і складається із 38 занять. Викладачі – професійні архітектори, які навчатимуть дітей конструювати найвизначніші пам’ятки архітектури світу та України – від Тадж-Махалу до Софії Київської.

Діти конструюватимуть будівлі за допомогою авторських наборів LEGO та вчитимуть архітектурні стилі й напрями, зможуть їх розрізняти. А ще навчаться працювати з олівцем, зображати план, фасад, розріз і перспективу будівель та споруд.

«На курсах архітектури діти розвивають просторову уяву, вміння переносити ідеї на папір та втілювати їх у моделі з LEGO. Працюючи в парі, діти вчитимуться розподіляти обов’язки між собою залежно від складності конструкції», – розповідає директорка школи INVENTOR Євгенія Мельник.

Курс розрахований на один навчальний рік. Одне заняття триватиме 2 години, під час якого діти не просто конструюватимуть будівлі, а й креслитимуть їхні плани, малюватимуть фасади. Таким чином вони отримають основи креслення задовго до того, як цей предмет почнуть викладати у звичайній школі.  

Вивчення архітектури стане для дітей особливою пригодою, адже вони «мандруватимуть» у часі та просторі в цікавій ігровій формі.

Читайте також: У Луцьку відкрили школу Inventor. Там діти складають роботів і вчаться будувати мости

Курс «Підготовка до школи»

Якщо ваша дитина вже наступного року буде першокласником чи першокласницею, то цей курс перетворить підготовку до шкільних уроків в цікаву й захопливу гру.

Курс передбачений для дітей 5-7 років та містить інтерактивні заняття з математики, логіки, комунікації, читання, підготовки руки до письма.

Він спрямований на полегшення адаптації дітей до шкільного навчання, адже з допомогою конструктора LEGO майбутні школярі та школярки знайомляться з буквами, вчаться рахувати, додавати та віднімати, розгадувати ребуси та кросворди.

Наприклад, вивчаючи певні літери, дошкільнята будуть конструювати їх. А для вивчення цифр використовуватимуть асоціацію із ростом рослин: кожен етап буде пронумерований.

Такий підхід допоможе легше і швидше засвоювати нову інформацію, адже запам’ятовування буде базуватись на грі та асоціаціях.

«На відміну від інших приватних закладів ми вивчатимемо всі звуки у першому семестрі, а не протягом року. За один раз ознайомлюватимемось із 3 звуками та 3 буквами», – розповідає викладачка Катерина Косолапова.

Зазначає, що передбачена і робота у зошитах, аби підготувати руку для письма. Для батьків це буде також своєрідний звіт, чим дитина була зайнята на курсі.

У групі буде максимум 6 дітей, аби всім було комфортно, кожен отримав максимум уваги та засвоїв максимум знань.

Курс складається із 76 занять, кожне з яких триватиме 70 хвилин.  Заняття відбуватиметься двічі на тиждень.

Курс «Science»

Курс «Science» розроблений спеціально, аби допомогти учням та ученицям 4-5 класів зануритись у світ фізики за допомогою яскравих масштабних LEGO-моделей. На заняттях діти засвоять усі початкові теми з фізики – швидкість, потужність, сила, електричні, механічні, хімічні явища тощо.

Основу курсу дійсно становить фізика, проте в поєднанні з математикою, хімією, інженерією.

У школі розповідають, що унікальність курсу і в тому, що він знайомить дітей з різними явищами через завдання-гру.

«Головний герой курсу – Професор Лиходій. Він постійно робить якісь пакості. Наприклад, відключив усі світлофори у мегаполісі. Щоб уникнути аварій, діти повинні щось придумати, щоб врегулювати рух на перехрестях. В результаті ми приходимо до того, що потрібно створити свої світлофори та робимо це. Курс надзвичайно цікавий, бо діти граючись будуть вивчати фізику», – розповідає викладач Андрій Саванюк.

Додає, що Професор Лиходій є на всіх заняттях, яку б тему не вивчали. Він спонукає учнів мислити, аналізувати ситуацію, фантазувати, експериментувати, творити.

«Діти не заучують формулу напам’ять, а самі виводять її під час заняття на основі експериментів. Ми не кажемо учням і ученицям, як вирахувати швидкість, а за допомогою запитань спонукаємо їх самим зрозуміти, якими величинами потрібно оперувати і як саме, щоб вивести формулу», розповідає викладачка Анна Махновець.

За активність усі отримують наліпки, за які надалі можуть придбати набір LEGO.

«Для багатьох дітей фізика – це щось страшне і незрозуміле, а STEM-школа INVENTOR ламає цей стереотип і показує, що фізика – легка і дуже цікава», – наголошує Андрій Саванюк.

Заняття триває 1 годину 45 хвилин. У групах до 10 учнів та учениць.

Як відбуватимуться заняття в умовах карантину?

Навчання на всіх курсах відбуватиметься у невеликих групах. Викладачі будуть у масках та рукавицях. У школі постійно проводитимуть вологе прибирання, дезінфекцію цеглинок LEGO, елементів моделей та всіх поверхонь у класах.

Також школа забезпечена сертифікованими антисептиками, аби діти змогли дезінфікувати руки. 

Куди звертатись, щоб записатись в INVENTOR?

Телефонуйте за номером: 066 538 30 58.

Або приходьте за адресою: вулиця Липинського, 9.

Чого ще навчають у школі? Читайте тут: Щоб стати ким захочеться. Чим особлива луцька STEM-школа INVENTOR ?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за добу коронавірус діагностували у понад 2 700 людей
Наступна новина Перший заступник голови Волиньради боротиметься за крісло мера Ковеля
Останні новини
Схожі новини