«Луцькводоканал» хоче взяти овердрафтовий кредит

«Луцькводоканал» хоче взяти овердрафтовий кредит

У поточному році держава не виділила достатньо коштів для відшкодування різниці в тарифах, тому Луцькводоканал попросив дозволу взяти овердрафтовий кредит.

Про це говорили під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 18 грудня, передають «Волинські новини».

Надати дозвіл на отримання овердрафтового кредиту у зв’язку з тим, що у державному бюджеті кошти на відшкодування різниці у тарифах не передбачили, просить у депутатів міськради керівництво КП «Луцькводоканал».

Як пояснив начальник КП «Луцькводоканал» Іван Корчук, відповідно до закону про держбюджет, 1,43 млн грн було передбачено на покриття різниці тарифів, яка повинна була бути спрямована на відшкодування ПДВ. Підписані три протоколи з відшкодування ПДВ у липні, серпні та жовтні на загальну суму 1,43 мільйона. Однак, за станом на сьогодні ця сума не профінансована і цього року з держбюджету на це кошти не виділятимуть. Наступного року виділення коштів на це також не передбається, адже різницю в тарифах перекидають на місцевий бюджет. Для того, щоб погасити цей борг, підприємство змушене брати кредит. Наразі з «ПриватБанком» домовилися про те, що банк зможе надати такий овердрафт у середині січня, таким чином підприємство зможе розрахуватися за кредит та уникнути штрафних санкцій.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зимове харчування: як харчуватися взимку смачно і корисно
Наступна новина У Луцьку відкриють центр обслуговування клієнтів ПрАТ «Волиньобленерго»
Останні новини
Схожі новини