«Там має бути парковка. Все крапка», - депутат Луцькради про частину Старого ринку

«Там має бути парковка. Все крапка», - депутат Луцькради про частину Старого ринку
Фото - Волинське Агентство Розслідувань

Деяких підприємців на Старому ринку Луцька, що на вулиці Глушець, «перемістять» в інше місце.

Про це стало відомо на сесії Луцької міської ради 27 червня.

«У 2009 році була стихійна торгівля на вулиці Левчанівської та Замковій. Частину цієї торгівлі перемістили на автопарковку. На той час там був місцевий збір, який назвали ринковим. Йому надали статус ринку, але це не давало дозволу, аби там стояли торгові ряди», - повідомив депутат Олександр Козлюк.

Депутат Павло Данильчук поцікавився, чи велися перемовини з підприємцями, які орендують земельну ділянку і що буде з ними далі.

За словами Козлюка, комісія визнача, що ці ряди – це нецільове призначення, тому вона підготувала проект рішення, за яким суб’єкти господарювання можуть здійснювати торгівлю на інших ринках та на ринку біля Рованців.

Депутат Ігор Поліщук зазначив, що паркову на території ринку хоче облаштувати підприємство «Луцькпарксервіс».

«Ми вирішимо питання з парковками, людям буде де стати машинами. Розумію, що для когось це заробіток, але ми не можемо лишити цей бруд та безлад, який є на території», - наголосив депутат.

«Підприємці не знали, що так скоро їх доля буде вирішуватись. Тому хай в проекті додадуть, щоб їм дали хоча б три місяці, за які людям потрібно покинути цю територію і вони змогли знайти собі інше місце», - додав депутат Андрій Покровський.

«Ми всі бачили кількість людей, які стоять. Я розумію, що вони хочуть. Люди вимагають прозорості та розуміння ситуації. Ми має чесно з ними розмовляти. Тому потрібно надати їм пропозиції, можливість переговорів. Ми маємо показати, що готові йти на контакт. Переконана, що люди завжди ідуть на поступки, коли розуміють прозорість ситуації», - зауважила депутат Юлія Вусенко.

Олександр Козлюк зазначив, що ніхто не дозволяв їм встановлювати там контейнери.

«Там має бути паркова. Все крапка», - підсумував Козлюк.

«Вони стоять, тому що бояться незрозумілих дій міської влади. Власник їм каже, що в нього з документами все добре. Людям потрібно показати, що буде і яким чином, а також показати, що торгівля буде, що їм виділять іншу ділянку, бо в них є недовіра, що їх викинуть звідти.

Вони тримаються за свій заробіток. У кожного з них є документи про те, скільки коштів вони сплатили за бруківку, дахи тощо. Єдине прохання – йдіть до людей, поясніть їм все», - пояснив голова правління «Бізнес Волинь» Ігор Дильов.

«Хочу освіжити пам’ять деяких людей, які присутні в цьому залі. Шановний Олександр Козлюк, особисто я і моя мама укладали договори з суб’єктом господарювання на підставі паспорту ринку, на якому стоїть ваш особистий підпис, як директора департаменту підприємництва Луцької міської ради.

Жодна людина не сказала, що ви спілкувалися з підприємцями, які орендують землю. Розмежуйте великого підприємця, який діє в своїх інтересах, та простих людей, які стоять там. Порядок потрібно робити, але злагоджено», - сказала підприємець Тетяна Біскуп.

«Не бачу загрози для підприємців. Так, комусь доведеться перейти на інші місця, але всі мають розуміти, що це питання тимчасовості. Треба думати, хто швидше перейде на нове місце, той виграє», - запевнив секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

Читати також: Депутат в темі – Григорій Пустовіт: «Лучани не повинні бути «донорами» для навколишніх сіл»

Він додав, що після прийняття концепції, почнуться відповідні кроки, щоб «переселити» людей. З ними будуть вести перемовити, щоб підприємці перемістилися в інше місце.

32 депутата проголосували «за».

Нагадаємо, напередодні сесії біля Луцької міської ради зібралися пікетувальники, які вимагали зберегти їхні робочі місця на Старому ринку.

Читати також: У Луцьку підприємець на парковці облаштував ринок


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Лісівникам ніщо не заважає прогресувати: є ресурс і працьовиті люди», – Олександр Кватирко
Наступна новина Вчені знайшли смертельну небезпеку кухонного посуду
Останні новини
Схожі новини