Вчені знайшли смертельну небезпеку кухонного посуду

Вчені знайшли смертельну небезпеку кухонного посуду
Фото - agroacadem.ru

До важких захворювань та до появи пухлин можуть призвести посуд з антипригарним покриттям, водостійкий одяг і плямостійкі килими.

Такі висновки опубліковані в доповіді Агентства з охорони навколишнього середовища в Вашингтоні, пише 24 канал з посиланням на Daily Mail.

Екологи пояснюють, що у таких товарах містяться канцерогенні частки перфтороктанової кислоти (PFOA), які можуть потрапити в організм людини. Цю речовину використовують для створення виробів з тефлону, вогнетривких, вологостійких і брудовідштовхуючих матеріалів.

У лабораторних тварин що PFOA збільшує ризик розвитку пухлин печінки, підшлункової залози і статевих органів, а також сприяє безпліддю.

Перфтороктанова кислота стимулює гормональні зміни, порушує роботу щитоподібної залози та сприяє запаленню кишківника. Ця речовина виділяється під час перегрівання або пошкодження посуду з антипригарним покриттям.

Раніше ми писали, як прибирання та миття посуду впливає на здоров'я.

Читати також: Вчені: посуд впливає на смак їжі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Там має бути парковка. Все крапка», - депутат Луцькради про частину Старого ринку
Наступна новина Повідомили, де на Волині не можна купатися
Останні новини
Схожі новини