Мексиканці та іспанці відновлюють музей просто неба у Рокинях

Мексиканці та іспанці відновлюють музей просто неба у Рокинях
Музей під відкритим небом у Рокинях (скріншот із відео)

У селищі Рокині на Волині працює міжнародний табір, учасники якого на волонтерських засадах прибирають, вивозять сміття, ремонтують будівлі та фарбують.

Про це – у сюжеті 24 каналу.

Так, мексиканець Педро Ґарсія оглядає та лікує тварин, адже він майбутній ветеринар. 

«Це мій перший табір, і в мене були страхи, що я далеко від рідної країни, адже наша ментальність багато чим відрізняється від вашої. Але всі мої страхи розвіялися, коли приїхав сюди, бо тут дуже гарні й щирі люди», – розповідає мексиканець.

Зараз волонтери допомагають впорядкувати територію музею просто неба в селі Рокині. Коли закінчують роботу в одному місці, одразу беруться за інше. За планом – заміна старої покрівлі із ґанку місцевої каплички. Разом із цим іноземці заодно пізнають і давню історію волинського села.

«Є місія показати Україну, що вона дуже велика і має цікаву історію, яку потрібно шанувати. Бо ж насправді в Європі не так багато людей знають, яка Україна», – каже перекладачка табору Аліна Гайдай.

Усе, що раніше знав іспанець Альберто Беніто про Україну – це Майдан і Чорнобиль. Тепер же він знає більше і зізнається, що найбільш до вподоби йому українська природа і дівчата.

«Тут я побачив більше, ніж очікував: багато зелені, парків, красива архітектура. Усі стереотипи зруйнувалися. Але один стереотип залишився – що українські дівчата найгарніші у світі. І чому б собі не мати українську дружину?» – каже волонтер з Іспанії Альберто Беніто.

Читати також: На волинський музей-скансен просять дати півмільйона

За міжнародними умовами, волонтери працюють півдня, решту часу подорожують краєм. У музеї допомозі волонтерів тільки раді. Адже фінансування об'єкту скоротили наполовину ще 2 роки тому. Тож працівників обмаль і у них зарплати невеликі.

Волонтери працюватимуть до 10 серпня. За цей час вони мають упорядкувати територію, поладнати хати-експонати, а також браму музею. А заразом вивчити історію й культуру Волині й України загалом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Міністр показав «модель ідеальної Волинської області»
Наступна новина Залишилися тільки сліди від метастазів: онкохвора волинянка – на шляху до повного одужання
Останні новини
Схожі новини