«Влада на Волині забула про захисників Донецького аеропорту», – волинський «кіборг» Вадим Ваврищук

«Влада на Волині забула про захисників Донецького аеропорту», – волинський «кіборг» Вадим Ваврищук

Волинських «кіборгів» з нагоди 5-ї річниці захисту Донецького аеропорту нагородила Львівська облдержадміністрація. Воїни нарікають, що Волинська ОДА про це «навіть не згадала».

 Нагороджували військових, волонтерів та родичів загиблих 25 січня у Будинку воїна, що у Львові. Модератором заходу була народна депутатка, громадська діячка, телеведуча Софія Федина.

Серед волинських військових нагороди «За мужність та відвагу» отримали капітан запасу Вадим Ваврищук, молодший сержант Віталій П’ясецький та солдат Дмитро Крижук.

«Нас запросили у Львів на цей захід - і ми, звісно, погодилися. А от місцева влада чомусь не провела жодного заходу до 5-річчя захисту Донецького аеропорту... У Львові зробили дуже хороший захід: з піснями, нагородами, відзнаками. А нас, волинських бійців, нагороджували чомусь там, а не на рідній Волині. Справа, звісно, не в нагородах, а в самій увазі влади до такої важливої дати в історії України», - прокоментував «Першому» Вадим Ваврищук.

Вадим Ваврищук також розповів, що усі заходи з вшанування загиблих у боях за Донецький аеропорт на Волині відбувались виключно з їх особистої ініціативи. 

«Ми самі збирались, ходили до стенда на Театральному майдані, до кого могли їхати – їхали. І все, нічого подібного не було на рівні місцевої влади», – каже Вадим. 

Фото з особистого архіву Вадима Ваврищука

Цивільна дружина загиблого сержанта з Нововолинська Вадима Демчука, яка також була присутня на заході, розповідає, що за 5 років ні разу не провели подібного заходу на Волині з ініціативи місцевої влади. 

«Нам не приємно, що усе відбулось у Львові. Ми неодноразово звертались до влади, питали, чому так. Але ж не ми маємо ходити і просити, щоб про нас згадали. В кожній області проводили такі заходи, відзначали «кіборгів», окрім Волині. А в нас є про кого згадати, є кому подякувати», – розповіла Оксана Дрозд

Волинський «кіборг» Віталій П’ясецький, нагороджений срібним прапором, каже, що йому абсолютно не важливі ці нагороди чи відзнаки, втім, не розуміє, чому такий захід провели у Львові.

«Те, що про нас забули болить не тільки нам, живим, але й родичам загиблих. Ми не знаємо чим зайнята місцева влада, але, мабуть, чимось важливішими, аніж вшанувати пам’ять полеглих та віддячити звичайною увагою живих військових», – зауважив Віталій П’ясецький. 

Дмитро Крижук, який отримав срібний прапор від Львівської ОДА, теж розповів, що не розуміє, чому повинен їхати до Львова, аби там отримати відзнаку.

«Я не розумію, чому я маю їхати до Львова, щоб мене, волинського військового, там відзначили!? В нашої влади такі ж повноваження, але вони не влаштували подібного заходу. Звісно, я був радий побачити своїх побратимів, але відверто неприємно, що про нас забули», – каже Дмитро. 

Під час заходу була презентована фотовиставка волинського «кіборга», лунали пісні, які «народились» в АТО та відбулись частування кулешем.

Читайте також: 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на перевезення пільговиків хочуть виділити 75 мільйонів
Наступна новина У Луцьку через аварію сім будинків без тепла. Повідомили, коли послугу відновлять
Останні новини
Схожі новини