Акція протесту у Волинській ОДА. Ветерани нарешті зустрілися з Погуляйком

Акція протесту у Волинській ОДА. Ветерани нарешті зустрілися з Погуляйком

Ветерани війни на сході та громадські активісти знову прийшли на акцію протесту під стіни Волинської ОДА. Нарешті вони зустрілися з головою Юрієм Погуляйком.

Акція відбулася у вівторок, 16 червня.

Нагадаємо, під час попереднього візиту до ОДА ветерани передали керівнику виконавчої влади вимоги, зокрема щодо звільнення некомпетентних та дискредитованих посадовців, перевірки фактів корупційних впливів на бюджетні та тендерні процеси, дотримання законодавства про мову в органах влади та іншого.

Не зважаючи на мирний протест, на місце події прибуло й чимало спецпризначенців підрозділу «ТОР», завдання яких – «відпрацьовувати виклики, де потрібна силова підтримка під час виникнення надзвичайних ситуацій, себто бійок, розбоїв, грабежів тощо».

Людей довго не пропускали у середину, мовляв, карантин, пізніше – обід. Початок акції запланували на 12-ту, але голова ОДА вийшов до ветеранів близько 14:30.

Юрій Погуляйко розпочав діалог з агресивних звинувачень: мовляв, ця акція, як і усі інші, організовані ветеранами війни, проплачена одним із депутатів обласної ради. Така заява викликала неабияке обурення у присутніх. 

Трохи вгамувавши емоції, діалог таки розпочали. Ветеран війни Володимир, який представляє інтереси атовців Ковельщини, озвучив питання місцевого госпіталю: умови лікування та харчування там жахливі, бо фінансування майже немає.

Юрій Погуляйко пообіцяв розібратись у ситуації, але коли – не уточнив. 

Зачепили ветерани війни та активісти й тему нещодавньої появи без жодних погоджень та дозволів асфальтобетонного заводу поблизу села Озеро Ківерцівського району. Директор держпідприємтсва «Служби місцевих автомобільних доріг»  Ігор Свиридов зазначив, що це приватний завод. 

Нагадаємо, мова йде про компанію «Данко». Ця фірма має донецьке походження і досить сумнівну репутацію, адже фігурує у кримінальних провадженнях. На ремонт волинських доріг почала  претендувати синхронно з появою на Волині управлінської команди Юрія Погуляйка.

Окрім того, ветерани війни письмово звернулися до голови обласної ради Ірини Вахович, аби вона скликала  позачергову сесію для розгляду питання висловлення недовіри Юрію Погуляйку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку між підприємцями Старого ринку та муніципалами сталася сутичка. Відео
Наступна новина Коронавірус в Україні. Понад сім сотень нових хворих і рекордна смертність
Останні новини
Схожі новини