Міська влада – проти торгівлі свіжим молоком у Луцьку. ВІДЕО

Міська влада – проти торгівлі свіжим молоком у Луцьку. ВІДЕО

Завжди свіже¸ а головне – справжнє і не з порошку. Вже кілька років поспіль фермери-одноосібники постачають лучанам молоко. Кажуть, за якість відповідають, ціна – приємна. Тож як альтернативу магазинному люди мають з чого вибирати.

Владці обласного рівня контролюють цей продаж, аби, мовляв, все було, як книжка пише. За так званим благословенням, оскільки продукт продається на території міста, прийшли до міських, і замість сприяння у важливому для містян питанні, отримали дірку від бублика. Чому в мерії хочуть аби у Луцьку не торгували домашнім молоком, – у сюжеті Sfera-TV Lutsk.

У спеціальних бідонах-холодильниках завозять просто у двори і за годину-дві свіже молоко розходиться, немов гарячі пиріжки. А чому б і не купувати, коли ціна приємна і жирність висока?

Питання просив підтримати, каже Юрій Юрченко, заступник директора департаменту АПК Волинської ОДА, і голова обласної адміністрації.

До міськвиконкомівців прийшов і один із фермерів-одноосібників. Леонід Борейко каже, перед тим, як молоко потрапляє до покупця, проходить ретельну перевірку.

І таких точок продажу молока по місту близько 30. Отож, як фермери, так і представник департаменту АПК просять членів комітету затвердити перелік вулиць, де здійснюється торгівля. Натомість останні вирішили засипати попередніх доповідачів горою питань.

Представник фермерів каже, про які тимчасові споруди може йти мова, якщо молоко реалізовується просто з машини і до того ж протягом максимум двох годин. На підтримку фермерів виступив виконувач обов’язків мера Григорій Пустовіт.

Та і це не допомогло. З незрозумілих причини більшість виконкомівців не підтримала проект рішення і позбавили лучан домашнього молока за низькою ціною.

Виникає підозра, що це рішення може мати лобістську складову. До прикладу, аби усунути конкуренцію власникам супермаркетів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Фотофакт: лебедина родина на волинському озері
Наступна новина У волинському монастирі навчали фотомистецтву
Останні новини
Схожі новини