МОЗ: Історія про смерть батька, який пожертвував кисень сину, – неправда

МОЗ: Історія про смерть батька, який пожертвував кисень сину, – неправда

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляє, що інформація, поширена раніше у ЗМІ про смерть хворого на COVID-19 у Білій Церкві, який віддав свій кисень сину й помер, не відповідає дійсності. Волонтерка, яка першою поширила цю історію, також визнала, що не перевірила інформацію.

Про це розповів  Степанов на брифінгу 20 листопада, пише Українська Правда.

«Декілька днів тому було повідомлення однієї з волонтерів у соціальних мережах, що нібито у 3-й міській лікарні Білої Церкви знаходилися батько та син, хворі на COVID-19, і батько у зв’язку з тим, що немає кисню, віддав кисень сину, а сам помер.

Ми перевірили – навіть не було такого випадку, щоб батько і син знаходилися в лікарні, й батько помер, починаючи з 1 листопада», – зазначив Степанов.

Степанов визнав, що у медичній сфері є проблеми, але зазначив, що така історія, як описана у соцмережі і ЗМІ, наразі неможлива.

Він закликав засоби масової інформації "не сіяти паніку і не публікувати неперевірену інформацію".

Сама волонтерка Дана Ярова також визнала, що не перевіряла інформацію, яку опублікувала – мовляв, вона просто повірила жінці, яка їй повідомила нібито про смерть її чоловіка після того, як він пожертвував свій кисень сину.   

До слова, 17 листопада волонтерка Дана Ярова повідомила у Facebook, що у Білій Церкві помер хворий батько, який пожертвував свої 15 хв кисню для сина. Цю інформацію передрукували низка ЗМІ.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Працівникам волинської психлікарні обіцяють виплатити зарплатню до кінця року
Наступна новина Стало відомо про стан велосипедиста, якого зранку в Луцьку збило авто
Останні новини
Схожі новини