На 1+1 заявили, що українська мова не підходить для мелодрам, лише для комедій

На 1+1 заявили, що українська мова не підходить для мелодрам, лише для комедій

Комедії для осіннього сезону «1+1» зняли тільки українською мовою, а всі 7 мелодрам, які показуватимуть навесні – російською. 

Про це представники телеканалу «1+1» розповіли під час презентації нового сезону каналу, повідомляє «Українська Правда».

Такий розподіл пояснюють тим, що «українська мова краще звучить у комедіях, а в мелодрамах її сприймати важко».

«Знайти тональність української мови, щоб глядач її сприймав, досить непросто, – пояснює Олена Єремєєва, продюсерка серіалів та фільмів каналу. – За нашими спостереженнями, мелодрами українською мовою виглядають гірше, ніж комедії». 

За її словами, коли люди дивляться комедії, то, потрапивши у вир подій, просто не помічають, якою мовою дивляться продукт. 

«Продукти у весняному сезоні ми зробили російською мовою, тому що українська складніша для цього жанру. Артистам поки ще важко працювати українською. Це збільшує тривалість створення, що потім впливає на бюджет», – додає Єремєєва.

Один з комедійних серіалів, який зараз в розробці для осені, буде двомовним.

Читайте також: Музику та фільми у маршрутках можуть заборонити. «Це край акустичному насильству»

Ще одна причина зйомок серіалів російською мовою – дистрибуція контенту в країнах СНД.

«Україномовні серіали зараз показують тільки на території України, без продажу за кордон. Для продажу потрібно виробляти російською мовою. Серіали, які вимагають адаптації на російську, не закладені в бізнес-модель як потенційний продукт для продажу», – розповідає Максим Кривицький, керівник бізнес-одиниці «Телевізійний бізнес» «1+1 медіа», генеральний продюсер каналу «1+1».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку демонтують рекламу через порушення. Адреси
Наступна новина У Торчині просять зберегти народний музей
Останні новини
Схожі новини