На Волині скандальну суддю-хабарницю відсторонили від посади

На Волині скандальну суддю-хабарницю відсторонили від посади
Наталія Сушик

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від правосуддя голову Шацького районного суду Волинської області Наталію Сушик, яку детективи НАБУ підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення було ухвалено на засідання ВРП сьогодні, 14 червня, за результатами розгляду відповідного клопотання, – пише Слово і Діло.

Заступник генерального прокурора-керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький подав клопотання про тимчасове відсторонення Сушик від правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Читати також: Гучну справу волинської судді-хабарниці передали до НАБУ

Ще 28 квітня Холодницький склав повідомлення про підозру Сушик за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прохання і одержання неправомірної вигоди), яке їй вручили того ж дня.

Мотивуючи необхідність тимчасового відсторонення судді від правосуддя, керівник САП зазначив в клопотанні, що подальше перебування Сушик на посаді судді може привести до негативних наслідків, а саме: вона зможе знищити або спотворити документи, які можуть бути доказами вчинення кримінального правопорушення; матиме можливість впливати на свідків у кримінальному провадженні та протиправно перешкоджати кримінального провадження іншим способом тощо.

Нагадаємо, Сушик за пособництва заступника мера Луцька Олександра Рачкова отримала неправомірну вигоду обсягом 10 тисяч доларів від невідомого за винесення фізичній особі покарання, не пов'язаного з реальним позбавленням волі, в кримінальному провадженні про збут підроблених доларів.

Читати також: «Справа Рачкова»: силовики викрили цілу схему хабарництва та встановили нових причетних


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, як працює станція переливання крові в Луцьку та хто здає кров
Наступна новина Міжмуніципальне співробітництво допоможе створити ЦНАП в ОТГ на Ковельщині 
Останні новини
Схожі новини