На Волині троє фермерів виростили персиковий садок

На Волині троє фермерів виростили персиковий садок

У селі Ковбань Горохівського району троє фермерів створили «Сад весни»: два гектари поля засадили персиками. Кажуть, вирішили вивести на Волині фруктові дерева на маньчжурській підщепі, які родом із Китаю.

Про це – у сюжеті 12 каналу.

«Для себе індивідуально посадили по декілька дерев, слідкували за ними років 4-5, як вони ростуть, плодоносять», – розповів один із фермерів Володимир Мельник.

Персики прижилися, і тепер тут ціла плантація. Є вже навіть соковиті плоди. У саду близько 15 сортів, однак, кажуть фермери, це лише початок.

«Вирощувати персик зовсім нескладно, коли ти знаєш всі агротехнічні підходи, як з ним поводитися, чого він хоче. Думаю, що кожен зміг би, якби захотів», – роздумує фермер Іван Грушковський.

Гості «свята саду» дивувалися, що теплолюбиві фрукти прижилися в кліматичних умовах Волині і дають такі якісні плоди.

«Вони (фермери, – рд.) підтвердили, що персик на Волині може гарно, успішно плодоносити. Тому будемо вважати, що це перша персикова плантація в області», – розповів директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

Окрім заморських персиків, на свято саду привезли і кавуни із Ковельщини. Кажуть, їх виростили без жодних хімічних обробок.

Гості свята могли смакувати фруктами досхочу. Фермери ж кажуть, цього року, стежитимуть за обсягом врожаю і відповідно розвиватимуть сад далі.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька урочисто відкрили лісову дорогу між двома селами
Наступна новина До Польщі – пішки: на Волині відбудуться «Європейські дні добросусідства»
Останні новини
Схожі новини