На Волині відстрілюватимуть диких кабанів через африканську чуму свиней

На Волині відстрілюватимуть диких кабанів через африканську чуму свиней
Фото ілюстративне (джерело: 24tv.ua)

На Ківерцівщині планують відстрілювати диких кабанів. Такі заходи вживають після того, як у лісі знайшли дикого кабана, хворого на африканську чуму свиней. 

Про це пише прес-служба Ківерцівської РДА. 

Нагадаємо, тіло дикого кабана виявив при обході єгер ГО ТМР «Горинь» в лісосмузі на території мисливських угідь організації поблизу села Скреготівка Ківерцівського району. Експертиза показала, що тварина була хвора на африканську чуму свиней. 

Спеціалісти почали проводити подвірні обстеження свинопоголів’я з метою виявлення хворих та загиблих тварин в населених пунктах Берестяне, Грем’яче, Сильне, Городище, Скреготівка, Карпилівка, Холоневичі, Знамирівка. Станом на 11 лютого 2019 року обстежено 743 дворів 796 голів свиней. Фактів виявлених хворих та трупів тварин не виявлено.

Під час засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації та місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили встановити чисельність диких кабанів в мисливських господарствах. У ГО ТМР «Горинь» –  відстріляти та знищити диких кабанів. Відстріляних диких кабанів та трупи тварин, що загинули, закопувати на глибину не менше 2 м.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани просять, аби маршрутка №3 їздила за старою схемою руху
Наступна новина Гриценко і його представники на Волині: звільнити не можна залишити. БЛОГ
Останні новини
Схожі новини