Гриценко і його представники на Волині: звільнити не можна залишити. БЛОГ

Гриценко і його представники на Волині: звільнити не можна залишити. БЛОГ

Довіреною особою кандидата в президенти Анатолія Гриценка у окрузі №21 став підприємець і колишній член Партії регіонів Іван Смітюх. За що місцевий штаб отримав добрячу порцію критики. Натомість у штабі Гриценка таку критику назвали «дещо маніпулятивною»: мовляв, у Партію регіонів (колишню партію влади) вступали не тільки через переконання чи для вигоди, а й під примусом.

Втім, зрештою у Гриценка вирішили таки замінити двох довірених осіб, які представляють їх на Волині.

       *       *       *

Якщо вірити сайту ЦВК, Анатолій Гриценко має чотирьох довірених осіб на Волині. Вони розподілені по виборчих округах №№ 20,21, 22 і 23.

У окрузі №20 (Луцький, Рожищенський, Локачинський, Турійський, Горохівський райони)  кандидата представляв Олександр Александрук - голова ОСББ «Липинського 7» у Луцьку. Він був головою Локачинської РДА за часів керівництва Волинської ОДА Володимира Бондара, помічником нардепа Сергія Бондарчука. Під час президентських виборів 2014 року він був довіреною особою кандидатки Ольги Богомолець.

У окрузі №22 (Луцьк) Гриценка представляє лідер обласного осередку партії Сергій Чуріков. Він є керівником ПП «Європейський стандарт України» та заробляє зокрема на ремонті кораблів у Польщі.

Чуріков відомий тим, що був активним учасником «Самооброни Волині» в часи Майдану, волонтером, учасником атестаційної комісії під час атестації поліцейських на Волині. Ймовірно через участь в комісії на нього напали невідомі у 2016 році.

З 2015 року Чуріков був основним спонсором осередку «Громадянської позиції». Загалом він переказав на утримання партії більше 500 тисяч гривень.

       *       *       *

В окрузі №21 (Ковельський, Ратнівський, Шацький, Старовижівський райони) Гриценка наразі представляє Іван Смітюх. Він – директор Ковельського хлібокомбінату. У 2010-2012 роках був головою Ковельської РДА, депутатом Волинської облради від Партії Регіонів, кандидатом у нардепи від цієї партії.

Саме через регіональне минуле Смітюха штаб Гриценка почали критикувати деякі політики. Серед них – надреп Ігор Гузь, головний свободівець Анатолій Вітів.  

«Іван Смітюх - екс-член Партії регіонів, екс-депутат Волиньради від Партії регіонів. Кандидат в народні депутати України у 2012 році, який в бюлетені значився як член Партії регіонів. Рідний брат екс-нардепа Григорія Смітюха, який відомий тим, що на мітингу Антимайдану у 2013 році закликав до України Путіна…» – заявляв Гузь.

«Масла у вогонь» додало й те, що волонтером для підтримки Анатолія Гриценка на Волині зареєструвався екс-нардеп від Партії регіонів  та екс-очільник осередку цієї партії на Волині Анатолій Горбатюк. Він, зокрема, публічно підтримує Гриценка у соцмережах.

При цьому, за словами лідера партії «Громадянська позиція» на Волині Сергія Чурікова, Горбатюк не є членом партії та офіційно не працює у виборчому штабі Гриценка.

       *       *       *

Начальник штабу Анатолія Гриценка на Волині – Олександр Кралюк. Він – підприємець, а також учасник АТО, боєць батальйону «Айдар». Кралюк каже, що сам факт колишнього членства людини у Партії регіонів не має бути остаточним вироком для людини.

До того ж в командах інших партій та у владі також є колишні регіонали. Тому критика «у ваших лавах екс-регіонал» - необ'єктивна, наголошує Кралюк. Як приклад він наводить начальника Генерального штабу Збройних сил Віктора Муженка, який був у Партії регіонів аж лютого 2014 року.

Натомість Кралюк визнав «прикру помилку» із реєстрацією довіреною особою в окрузі №23 Михайла Ліщука. Справа у тому, що рішенням Маневицького районного суду у 2015 році його визнали винним у корупційному правопорушенні (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Тоді Ліщук працював начальником управління освіти Маневицької РДА. Після цього він фігурував у медіа як помічник депутата Волинської облради від «УКРОП» Івана Киричика.

 «Ми побачили, що є кримінальна справа, буквально перед реєстрацією, але вже по інерції зареєстрували. Це була прикра помилка», - пояснив Кралюк. За його словами, Ліщука вже відкликали, проте процедура зняття з реєстрації займає кілька днів.

Представника у 23 окрузі таки змінили. Ним став депутат Ківерцівської міської ради Сергій Гетьманчук. Він відомий як лідер ківерцівської «Самооборони» та очолював список «Громадянської позиції» під час вибрів до ради Ківерцівської ОТГ у грудні 2018-го.

       *       *       *

Як стало відомо, у Гриценка планують забрати статус довіреної особи і в Івана Смітюха, проте на заміну йому кандидатуру поки не знайшли.

Ще раніше голова партії Чуріков казав: «Так не повинно бути. Приїде Гриценко і буде приймати рішення, чи достойна ця особа представляти його інтереси», - заявив Чуріков виданню «Волинь:UA» ще 5 лютого.

Антон Бугайчук, журналіст


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині відстрілюватимуть диких кабанів через африканську чуму свиней
Наступна новина УПЦ МП заборонила причащати волинському священику, який перейшов у нову церкву
Останні новини
Схожі новини