На волинському сміттєзвалищі добуватимуть метан

На волинському сміттєзвалищі добуватимуть метан

Об’єднавшись з Рокинівської сільською радою, Княгининку дістався «подарунок» - Брищенське сміттєзвалище. Про перспективи сміттєвого полігону в інтерв’ю для «Першого» розповіла голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ’Ю ПОВНІСТЮ: Українці працьовиті лише за кордоном, - голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб

«Знаю, що планується придбати нову сортувальну лінію, яка буде розташована у Луцьку. Усе робиться для того, щоб до Брища везли мінімальну кількість сміття. І не забуваймо, що з першого січня вступи в дію закон про сортування сміття.

Щодо сміттєпереробного заводу, то на території ОТГ є земельна ділянка для нього, неподалік сміттєзвалища.

Мешканці Брища хочуть, щоб полігон закрився, але й розуміють, що сміття то залишається і далі продовжуватиме гнити та потрапляти у ґрунтові води. Тому вже не ведеться мова, що вони не хочуть будівництва заводу, бо є технології, які дають можливість переробляти сміття, яке лежить роками. Впевнена, якщо це буде закордонний інвестор, то він знайде спосіб, як покращити екологію та переробити старе сміття.

Крім того, під час громадського обговорення мешканці Брища дали згоду на добування метану. Бачила, що Григорій Недопад опублікував фото, видно, що роботи добігають завершення і метан почнуть скоро добувати. Добутий метан спалюватимуть і за рахунок цього утворюватиметься електрична енергія, яку будуть продавати за «зеленим» тарифом», - розповіла чиновниця.

Поки що, з її слів, сільська рада від полігону отримує високу орендну плату, яка згідно договору між райдержадміністрацією та Луцькою міською радою надходить до бюджету об’єднаної громади, а це орієнтовно 1,2 мільйона гривень на рік.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна збільшила експорт яблук до Європи в 9 разів
Наступна новина ТОП-8 найдорожчих продуктів світу
Останні новини
Схожі новини