На «Ягодині» вилучили велику суму валюти, яку незаконно везли в Польщу

На «Ягодині» вилучили велику суму валюти, яку незаконно везли в Польщу

Волинські митники на посту Ягодин вилучили валюту, яку  громадяни України намагались приховано вивезти у Польщу.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Громадяни України через митний пост «Ягодин» намагались приховано вивезти у Польщу валюту в обсягах, що перевищує встановлену Нацбанком межу. До слова, порядок переміщення валюти за межі митної території України регулює постанова Правління НБУ №148 від 27 травня 2008 року.

Зокрема, громадянин К., крім задекларованої в дозволеній сумі валюти на 10 тис Євро, сховав під гумовим килимком для ніг в автомобілі ще 1200 Євро. Громадяни Р. та Н. в особистому багажі приховали відповідно 2900 та 1240 польських злотих. А громадянка Г. намагались вивезти готівки на 20 тисяч гривень.

Відтак, задекларована в належний спосіб валюта в дозволеній сумі 10000 Євро по курсу Нацбанку у громадян не затримувалась. Незадекларовані суми або надмір, що переміщувався з приховуванням від митного контролю – тимчасово вилучено до рішення суду.

Санкції частини 1 статті 483 Митного Кодексу України передбачають покарання за такі дії у вигляді конфіскації та накладення штрафу у розмірі 100 відсотків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як правильно обрати столик у ресторані
Наступна новина На Волині школярі врятували лебедя. ФОТО
Останні новини
Схожі новини