Нардепи пропонують скасувати 3 групу єдиного податку

Нардепи пропонують скасувати 3 групу єдиного податку

У парламенті був зареєстрований законопроект № 8089, яким передбачено повне скасування третьої групи для платників податків за спрощеною системою.

Про це пише ain.ua.

Скасування 3 групи "спрощенки" - одна з норм, яку пропонують депутати. Також, пропонується внести зміни в умови 2 групи.

За словами авторів проекту, 2 групу часто використовують великі мережі магазинів, щоб уникати сплати податків.

А 3 група, за словами авторів проекту, часто використовується, щоб оптимізувати виплату зарплат: мова йде про випадки, коли фактично наймані співробітники укладають з роботодавцем договір як ФОП, що дозволяє економити на податках із зарплати.

Тому для суб'єктів, які займаються оптовою торгівлею, пропонують заборонити 1 і 2 групи, для 2 групи - обмежити види діяльності підприємцями:

які займаються виробництвом товарів, роздрібним продажем товарів з торговельних місць на ринках;

діяльністю в сфері ресторанного господарства в будівлі площею до 20 кв м або з використанням засобів пересувної торгівлі;

виконанням робіт/наданням послуг (в т.ч. побутових);

роздрібної торгівлі дистанційним методом (сюди, судячи з усього, потрапляють інтернет-магазини).

2 групу пропонують заборонити для компаній, які торгують складною електронікою, ліками, ювеліркою, товарами високого цінового сегмента і т.д.

А 3 групу пропонують повністю скасувати - ФОПам, які працюють за цією схемою, пропонують переходити на 2 групи, якщо вони відповідають умовам.

Ще одне нововведення проекту: зниження основної ставки ПДВ з 20% до 16% - щоб бізнеси перестали намагатися оптимізувати сплату цього податку.

Всі ці заходи, на думку авторів проекту, допоможуть вивести українську економіку з тіні.

Зараз в Україні діє спрощена система оподаткування (так звана "спрощенка") - це спеціальний податковий режим, розрахований на малих підприємців.

Його основна перевага - сплата єдиного податку замість окремих податків і зборів, спрощена бухгалтерія і звітність.

Залежно від обороту в ній передбачені 4 групи: 1,2,3 групи доступні для фізосіб-підприємців, 4 - тільки для сільгосп-підприємств.

3 група - дуже популярна серед українських IT-підприємців та фрілансерів, з поточною ставкою єдиного податку в 5%.

Раніше у Державній фіскальній службі заявляли про необхідність відмови від спрощеної системи оподаткування та поступове переведення малих підприємців на загальну систему.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина “Я тобі не дорогенька”: Порошенку нагадали, що сексизм – неприпустимий
Наступна новина Хто раніше жив, той і зараз живе
Останні новини
Схожі новини