«Нас чекає ще одне затягування пасків», - Володимир Бондар про обласний бюджет

«Нас чекає ще одне затягування пасків», - Володимир Бондар про обласний бюджет

Депутат облради Володимир Бондар вважає, що завершити рік з оптимістичними цифрами щодо обласного бюджету не вдасться. Та й наступний бюджет прогнозовано буде складним.

Про це він заявив у програмі «Відкрита влада. Область» в недавньому ефірі телеканалу «Аверс».

Під час ефіру депутати Волиньради, члени бюджетної комісії та керівники деяких управлінь Волинської ОДА говорили про те, з яким бюджетом завершує рік Волинь. Волинські обранці, аналізуючи бюджет Волині, зауважують: разом з тим, що держава перекидає силу-силенну повноважень на плечі громади області, і це потребує нових і нових витрат з обласного бюджету, ситуацію в країні диктує витрати інші – на боротьбу з коронавірусом. Через що цей рік в обласному бюджеті обмежили низку витрат, сконцентрувавши кошти на головному.

Волинська обласна рада 7-го скликання завершує свою каденцію. Під час позачергової 31-ї сесії облради у порядку денному не було проекту рішення про зміни до бюджету: ця робота ще триває на рівні комісії. Відповідно, є ризики, що певні галузі недоотримають кошти чи не отримають їх вчасно. Натомість депутати, члени бюджетної комісії облради, кажуть, що зміни насправді вносяться постійно у межах головних розпорядників коштів.

І непроведення сесій не є тому завадою. Маємо великі цифри щодо недонадходження коштів у бюджети всіх рівнів, в тому числі й обласного. Сьогодні очевидною є необхідність подальшого внесення змін до бюджету – скорочення певних видатків, наголошує депутат Володимир Бондар.

«Цього року нам доводилося приймати багато непопулярних рішень щодо скорочення фінансування низки комунальних установ. Я думаю, що це не остання позиція затягування пасків. Ми й далі будемо так робити. Не тому, що нам так подобається. А тому, що така ситуація. Держава з одного боку нам дає холодний душ, не даючи надходжень, з іншого – ми маємо незаплановані видатки через ковід. Мусимо на це реагувати. Тому бюджетна ситуація простою не буде ні вкінці року, ні наступного.

Бо наступний бюджет буде так само складний і його вирішувати доведеться теж дуже проблемно: з боями, з дискусіями щодо необдхідних стеатей видатків. Нас чекає серйозна глибока робота. Я думаю, з того ми вийдемо ще більш дисциплінованими і вимогливими. Будемо фінансувати тільки ті речі, які конче необхідні закладу», - наголошує Володимир Бондар.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку тимчасово не працюватиме обчислювальний центр. У працівника виявили COVID-19
Наступна новина «Ми не встигли – Ви не платите!». У MOJO FAMILY обіцяють готувати супер-ланчі за 15 хвилин
Останні новини
Схожі новини