Очолити Волинську протитуберкульозну cлужбу мали намір п'ятеро претендентів

Очолити Волинську протитуберкульозну cлужбу мали намір п'ятеро  претендентів

Конкурс на заміщення вакантної посади генерального директора обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання був повторно оголошений 21 грудня 2017 року. Попередньо конкурсна комісія не визначилася при голосуванні за кандидата.

Цього разу на посаду претендувало 5 людей. На сьогоднішньому засіданні конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників, підприємств, установ, організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області розглядалися заяви усіх претендентів. 

Першим свою програму озвучував Іван Нискогуз. На сьогодні він працює завідувачем організаційно-методичного відділу обласного дитячого територіально-медичного об'єднання.

Пан Нискогуз розповів, що має намір навести лад з ефективним використанням енергоносіїв усіма закладами, які входять в стуруктуру об'єднання.

Чимало уваги претендент звертав на проблему реформування протитуберкульозної служби, в тому числі, й оптимізацію системи об'єднання. Зокрема, йшлося про перспективи  закриття периферійної лікарні в Лукові на Турійщині та поступове перепрофілювання санаторіїв у Колках та Згоранах.

Претендент амбіційно заявив, що знає, як зробити протитуберкульозну службу на Волині найкращою в Україні.

Голова комісії, перший заступник голови ради Олександр Пирожик та голова постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства Олександр Зінчук  попередили  пана Нискогуза  про ризики, які можуть спричинити його рішення щодо оптимізації та реорганізації служби.

Після цього депутати слухали колишнього генерального директора обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання Юрія Валецького.

Наразі він – завідувач терапевтичного відділення № 3 цієї ж структури.

Юрій Валецький розповів, що за часи його керівництва службою в області  стабілзувалася ситуація із захворюванням на туберкульоз. Рівень смертності на цю соціальну недугу знизився на 33%.

Претендент говорив про потребу в покращанні матеріальної бази об'днання. Серед нагальних проблем ремонтні роботи відділень, але головна потреба - ліфт.  На все потрібно до 18 млн грн.

Лікар-фтизіатр дільничний диспансерного відділення обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання Ірина Дудко - ще один претендент на посаду генерального директора.

В її баченні потрібно вдосконалити фтизіатричну службу в області. Крім того, велику увагу пані Дудко приділила темі обладнання. Вона пояснила членам комісії, що для того,  аби була ефективна діяльність служби в цілому, потрібно мати якісне діагностичне обладнання, завдяки чому можна здешевити і пришвидшити лікування хворих.

Зауважимо, що один день перебування хворого на стаціонарному лікуванні обходиться бюджету у 420 грн.

Також у її програмі йшлося про потребу у проведенні оптимізації системи протитуберкульозних закладів. Звучала пропозиція вивчити доцільність функціонування периферійної лікарні в Хотешеві.

На керівництво претендувала і нинішній заступник генерального директора з організаційно-методичної роботи ОТМПО Оксана Комар.

Вона також говорила про реформування служби. Йшлося, зокрема,  про переведення значної кількості хворих на амбулаторне лікування. Пані Комар пропонувала на базі Хотишівської лікарні зробити відділення для паліативної медицини. Чимало уваги в  її програмі вдосконаленню матеріальної бази закладів об'єднання.

Свою програму озвучив нинішній в.о. генерального директора  ОТМПО Сергій Міщук. Попередньо він був заступником з лікувальної роботи.

Він також гововрив про потребу у вивченні перспектив перериферійних лікарень та реформу служби в цілому. Серед нагальних проблем, які потребують вирішення назвав відсутність ліфта в обласному диспансері та ремонт приймального відділення. Сергій Міщук пропонує змінити підходи до  організації харчування хворих.   

За результатами голосування, яке, згідно з Положенням,  відбувалося у закритому режимі, комісія рекомендувала укласти контракт з  Сергієм Нискогузом на посаду генерального директора обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання.

Наразі готується відповідний проект рішення сесії обласної ради, який попередньо розглядатими комісія з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства. З терміном дії контракту депутати визначатимуться на сесії.

Члени конкурсної комісії зауважили, що в усіх кандидатів були гідні програми. Сергієві Нискогузу рекомендовано використати в майбутньому досвід та потенціал цих людей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку чоловік пограбував будинок престарілих
Наступна новина Теперішня влада не хоче чути родину Героя Небесної Сотні, – брат загиблого на Майдані
Останні новини
Схожі новини