Під час відкриття Passage Interdit для дітей з особливими потребами зібрали понад 1000 євро

Під час відкриття Passage Interdit для дітей з особливими потребами зібрали понад 1000 євро

У Луцьку 31 травня відкрився перший культурний центр PassageInterdit. Розпочати свою діяльність вирішили з благодійної справи.

З самого ранку зіркові гості культурного центру PassageInterdit вирушили у санаторій «Дачний», де проходять реабілітацію діти з ураженнями нервової системи. До малечі приїхали вокалісти з інді-поп тріо Panivalkova та художниця Марта Пітчук, – повідомили в адміністрації культурного центру.

Разом вони створили кілька полотен під назвою «Рух вперед». Дітлахи залишали на папері відбитки своїх ручок та ніжок. До слова, саме у санаторії малюків, які мають проблеми зі здоров’ям ставлять на ноги. Тож картина була доволі символічна, адже деякі діти на полотні робили свої перші кроки.

Опісля організатори оформили картини й продали їх на аукціоні з нагоди відкриття культурного центру PassageInterdit. Вдалося виручити 33 тисячі 200 гривень. Ці кошти будуть спрямовані на придбання корекційно-розвиваючого навчального комплексуРехаком у санаторій «Дачний».

Нагадаємо, що у четвер, 31 травня, у Луцьку офіційно відкрився культурний центр Passage Interdit. 

Довідково:

Рехаком — це система для реабілітації людей з обмеженими можливостями, мета якої — поліпшення продуктивності для всіх типів когнітивних порушень та розвитку всіх видів розумових процесів, таких як сприйняття, пам'ять, формування понять, вирішення завдань, розширення уяви та логіки. За допомогою зручних, спеціальних навчальних програм та спеціально сконструйованої (простої і ергономічної) настільної панелі, відбувається спілкування пацієнта з системою. Це дозволяє використовувати систему пацієнтами з різними симптомами і ступенями розладів. Панель комп’ютеризована, оснащена чітко відокремленими один від одного елементами, що відрізняються за кольором з функцією гри – навчання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ПриватБанк оснастив банкомати системою захисту від кіберзламу
Наступна новина Усі сипучі будматеріали на одній базі: «Спец Тех» продає пісок, щебінь та цемент. ФОТО
Останні новини
Схожі новини