«Пільгак за студак»: як у Луцьку протестували студенти. ВІДЕО

«Пільгак за студак»: як у Луцьку протестували студенти. ВІДЕО
Скріншот із відео

Луцькі студенти вийшли на акцію протесту. Молоді люди вимагають 50% знижки на проїзд у маршрутних таксі, міська ж влада коштів на таку доброчинність знайти не може.

Про це – у сюжеті Сфери-ТВ.

Нагадаємо, акція відбулася у понеділок, 10 грудня.

У соціальних мережах не вщухали обговорення щодо невдоволення луцьких студентів високою вартістю проїзду у маршрутних таксі, та розмовами все не завершилося, довкола теми розгорівся такий ажіотаж, що сьогодні  студенти вийшли на акцію протесту.

Голова ГО «Студентська рада Волині» Віталій Сніжко, який і очолив рух зазначає, що у відповідній постанові Кабміну йдеться про те, що студенти денної форми навчання мають право на половину вартості проїзду. Кошти на це мають передбачатися місцевим бюджетом. За підрахунками, аби покрити пільгу студентам, необхідно 19 млн грн. Де брати ці кошти хлопець – має своє бачення.

«Хай забирають з їхніх величезних зарплат, з їхніх величезних премій. Я думаю, тоді математика зійдеться», – каже Віталій Сніжко.

Голова Студентської ради додає, що раніше виконавчий комітет Луцькради прийняв рішення щодо надання пільгового проїзду студентам, однак незабаром його скасували. Через це хлопець подав позов до суду, проте засідання не відбулося, адже жоден з членів виконавчого комітету не з’явився.

Акцію, за словами Віталія, спровокувала бездіяльність міської влади, адже перемовини зокрема із секретарем міськради Григорієм Пустовітом не дають позитивних результатів, тому вирішили брати масовістю.

Наступна зупинка студентів – Луцька міська рада. Атмосфера – як на справжньому мітингу: плакати з гаслами, крики з вимогами та, звісно ж, оратор.

Щоправда, владці на це не реагували, тому студенти пішли до міської ради. Гамір працівникам структури не сподобався, мовляв, заважає працювати і потрібно вміти вести себе гідно.

Зрештою, Григорій Пустовіт погодився вислухати ініціативну групу студентів з 10 осіб.

У ході перемовин він пояснив, що згадане рішення виконавчого комітету про надання студентам пільг було помилковим, тому його і скасували. До того ж варто пам’ятати, що нічого сьогодні безкоштовно не буває.

Окрім того, Григорій Пустовіт пояснив студентам умови постанови Кабінету Міністрів України, на яку вони посилались, і зазначив, що жодних пільг місто надавати не має. Студенти завжди платили у маршрутних таксі і це нормальна практика, тим паче діє соціальний транспорт, де пільги передбачені.

Консенсусу та порозуміння дійти так і не вдалося. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькій школі встановили підйомник для дітей з особливими потребами. ВІДЕО
Наступна новина Як захистити себе від грипу: ТОП-5 порад
Останні новини
Схожі новини