Помер пацієнт, якому вперше в Україні пересадили підшлункову залозу

Помер пацієнт, якому вперше в Україні пересадили підшлункову залозу

Чоловік, якому нещодавно вперше в Україні пересадили підшлункову залозу, помер. 

Про це повідомили на сторінці Клінічної лікарні швидкої допомоги у фейсбуці.

Зазначають, що тривалий час після операції його стан був стабільний: нирка почала працювати, підшлункова залоза – також. Втім, стан чоловіка раптово погіршився, судини затромбувалися і ані операція, ані подальша реанімація уже не мали ефекту.

«Це величезна втрата не лише для його рідних, а і для усього нашого колективу та тих, хто вболівав і переживав за чоловіка. Усі ці дні наші лікарі буквально жили з ним у реанімації. Цілодобовий супровід, медикаменти, контроль іноземних колег: ми робили все від нас залежне, аби Андрій відновився після операції.

Трансплантація підшлункової залози – це одна із найскладніших операцій з пересадження органів. Світова статистика говорить про те, що кожен третій пацієнт після такої операції не виживає, у той час як два інші отримують шанс жити повноцінно. Ми щиро хотіли, аби цей шанс був і у Андрія. Сумуємо разом з Вами.», – йдеться у дописі лікарні.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Правил карантину не дотримуються». Як відпочивають волиняни на Шацьких озерах
Наступна новина Звільнений з посади головний медик Луцька, знову в керівництві управління охорони здоров’я
Останні новини
Схожі новини