У Луцьку вперше пересадили нирки від померлої людини

У Луцьку вперше пересадили нирки від померлої людини

У Волинській обласній клінічній лікарні вперше провели посмертний забір органів і подальшу їх трансплантацію. Лікарі провели три операції поспіль: вилучення органів і одразу дві трансплантації людям, які отримали шанс на нове життя. 

Про це на своїй сторінці повідомив керівник центру трансплантації органів у Київській обласній клінічній лікарні Михайло Загрийчук. 

Читайте історію однієї трансплантації у Волинській обласній лікарні: «Боявся сказати мамі, що її нирка може підійти».

«В реанімації колеги реаніматологи боролись за життя пацієнтки 66 років, але вкрай важка, несумісна з життям, форма геморагічного інсульту, не залишила жодного шансу. Жінці, нажаль, діагностували смерть мозку! Сердечко та печінка не могли нікого врятувати, адже за життя донорка мала хвороби цих органів! А ось нирочки були придатні! Ми з нашим трансплант-координатором, Татьяна Мигалега поговорили з дочкою і чоловіком, вони дали згоду на донацію нирок! Низький доземний Вам уклін за це найгуманніше рішення!», – написав він. 

«Абсолютно увесь колектив Волинської обласної лікарні спрацював як єдиний, синхронний, досконало відлагоджений механізм - хоча таке тут сталось вперше. Коли колектив прогресивний, а директор професіонал і на своєму місці - по іншому бути не може. І результат - дві успішні пересадки і два врятовані життя!!!! Загалом, з початку війни та створення відділення трансплантації органів, тут уже виконано 7 пересадок нирки!!! Іще раз схиляємо голову та дякуємо родині донорки за їх рішення!», – додав лікар. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кулеба запевнив світ, що перемога України не призведе до ядерної війни
Наступна новина Зведення сто чотирнадцятої доби війни, що минає. Яка ситуація на усіх напрямках
Останні новини
Схожі новини