Порошенко пропонує Україні офіційно вийти з СНД

Порошенко пропонує Україні офіційно вийти з СНД

Договірно-правова база, укладена Україною в межах СНД, наразі має бути переглянута на предмет відповідності національним інтересам держави.

Про це повідомляє mind.ua.

Йдеться про пропозицію стосовно припинення участі України в статутних органах СНД.

«Оскільки Україна ніколи не була і не є зараз членом СНД, і з огляду на відмову цієї структури засудити російську агресію, просив би, щоб ми спільно з урядом підготували пропозиції щодо офіційного припинення нашої участі в статутних органах СНД, так само як і остаточного закриття українського представництва при відповідних інститутах у Мінську», – повідомив президент.

Також Порошенко наголосив, що вся договірно-правова база укладена Україною в рамках СНД, має бути інвентаризована на предмет відповідності національним інтересам держави.

Україна не брала участі у військово-політичних угодах, спрямованих на створення оборонного союзу в межах СНД, а відтак не є стороною Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Україна також не брала участі й у Колективних силах Співдружності для підтримання миру поза егідою ООН чи ОБСЄ.

Держава надавала пріоритет економічній складовій співробітництва, зокрема формуванню повномасштабної зони вільної торгівлі без обмежень. Серед інших важливих сфер – науково-технічне та інноваційне співробітництво, взаємодія в енергетичній сфері, зокрема у сфері використання атомної енергії, співпраця в АПК.

Фото: ілюстративне


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку - потрійна ДТП. Є постраждалі. ФОТО
Наступна новина Укрзалізниця показала оновлені вагони. ФОТО
Останні новини
Схожі новини