Порошенко розповів про майбутнє волинського монастиря, куди їздить молитися Медведчук

Порошенко розповів про майбутнє волинського монастиря, куди їздить молитися Медведчук
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що буде категорично проти, якщо хтось із представників світської влади почне вказувати, «кому і як передавати монастирі».

Про це Порошенко заявив на прес-конференції 16 грудня, відповідаючи на питання волинської журналістки про Святогірський Успенський Зимненський ставропігійний монастир, шо у селі Зимне під Володимиром-Волинським.

«Цей монастир не належить Православній церкві в Україні. Як ви гадаєте, яка доля цього монастиря? Як ви поставитеся, якщо українські політики – як посадові особи, а не як фізичні – будуть і далі їздити і молитися у цьому монастирі?» - запитала журналістка Юлія Романюк.

«Я може скажу зараз непопулярні речі… В кожного своя дорога до Бога. І не справа приватної політики указуючим перстом вказувати, кому і де молитися» - відповів Порошенко.

«Друге. Не справа світської влади визначати, кому, як і куди передавати монастирі. Більше того: я не просто буду займати нейтральну позицію, а буду категорично проти цього. Тому що це порушує міжконфесійні відносини і мир і може повністю дискредитувати ідею створення помісної церкви» - пояснив Петро Порошенко.

«Але разом з тим у нас може бути воля громади, яка має бути прописана в процедурі, законами… Наскільки мені відомо, є відповіді законодавчі ініціативи у Верховній раді.  Усе має бути впорядковано, усі мають знати, в який спосіб по закону їм діяти» - додав Президент.

«Мені здається, я не був там, у цьому монастирі. Але чи хтось хоче туди їздити, чи не хоче – це його особиста справа. Ми не маємо забороняти їздити в будь-які храми, синагоги, молитовні будинки тощо» - наголосив Порошенко.

«Ми маємо будувати нашу церкву з любов’ю, відкритістб серція і вірою в Бога», - сказав Президент.

Нагадаємо, у суботу, 15 грудня, відбувся Собор українського духовенства, на якому утворили об’єднану церкву. Її назва – Православна церква в Україні.

Довідково

Настоятелька Зимненського монастиря - ігуменя Стефана, за неофіційною інформацією є однією із найвпливовіших діячок УПЦ МП і має дружні стосунки з багатьома впливовими людьми. Вона - кума сімейства Оксани Марченко і Віктора Медведчука, Марченко якось навіть зізналася, що відвідувати щороку на Різдво монастир на Волині – їх сімейна традиція.

Віктор Янукович свій перший візит в якості Президента у січні 2013 року зробив саме у цей монастир. 

Віктор Медведчук і Оксана Марченко у Зимненському монастирі. Праворуч ігуменя Стефана Січень 2014 року. Фото з Фейсбук-сторінки Оксани Марченко

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Топ-5 нових трендів у дизайні інтер'єру
Наступна новина УПЦ залишається найбільшою церквою в Україні, - речник Московського патріархату на Волині
Останні новини
Схожі новини