Повернення Донбасу може знищити українську економіку

Повернення Донбасу може знищити українську економіку

Якщо окуповані території Донбасу зараз повернути під контроль України, то це буде дуже серйозним ударом по економіці країни.

Таку думку під час свого інтерв'ю висловив народний депутат України Дмитро Тимчук, передає «Апостроф».

«По-перше, на сьогодні існують лише приблизні оцінки, скільки потрібно грошей на відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу. По-друге, потрібно буде вирішувати соціально-економічні проблеми. Варіант невиплати пенсій й соціальних допомог, як відбувається зараз, тому що це – окупована територія, не прокотить», - зазначив Тимчук.

На думку нардепа, при такому розвитку ситуації Україна може розраховувати на надання міжнародної допомоги.

«Тут ми можемо апелювати до міжнародної спільноти в плані допомоги. По-друге, тут має відіграти велику роль закон про деокупацію Донбасу. Якщо ми приймаємо цей закон, то ми можемо серйозну частину економічних проблем вирішувати за допомогою репарацій, подаючи позови в міжнародні суди і вимагаючи компенсації від окупанта, який довів регіон до цього стану», - резюмував Тимчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомого волинського аграрника затримали та доправили до Києва
Наступна новина Миколай з ПортCity привітав маленького лучанина, якого шукали усім містом
Останні новини
Схожі новини