Причина смороду – не «Луцькводоканал», – перший заступник міського голови

Причина смороду – не «Луцькводоканал», – перший заступник міського голови
На очисних спорудах

Сморід у Луцьку, який особливо допікає мешканцям вулиці Львівської та ближніх районів, не має нічого спільного із КП «Луцькводоканал», запевняє перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Про це, за його словами, стало зрозуміло під час поїздки активістів на найважливіші та найбільші об′єкти підприємства КП «Луцькводоканал», яку організував його директор Віктор Гуменюк, ідеться на сторінці Григорія Недопада у Facebook.

«Усі бажаючі змогли переконатися – жодних перевищень викидів у атмосферне повітря в межах санітарних зон на об′єктах КП «Луцькводоканал» не зафіксовано. Очисні працюють в штатному режимі вже десятки років без будь-яких порушень», – зазначає заступник міського голови.

При цьому, зауважує він, там присутній специфічний запах, «але він аж ніяк не може бути причиною гострого і небезпечного смороду в районах Львівської та ЛПЗ».

Читати також: Поля фільтрації Гнідавського заводу знезаражують мікробами

Він нагадав, що вже підписано договір по залученню близько 8 млн євро для реконструкції очисних, і вже зараз ведуться проектні роботи, які триватимуть орієнтовно до лютого, а далі перейдуть до практичного втілення проекту.

«Щодо точки зливу на Мамсурова – там сморід відсутній узагалі, попри те, що на час приїзду активістів працювали одразу три асенізаційні машини», – розповідає Недопад.

Тим часом, зізнається посадовець, телефонні дзвінки із зауваженнями про сморід продовжують надходити найбільше з районів Львівської та ЛПЗ, а район цукрового заводу знову й знову накриває нестерпним запахом, який шкодить здоров′ю людей.

«Активісти «За чисте повітря. Луцьк» погодили із підприємством «Біо Пек» ряд заходів, які мають усунути сморід. Хочеться вірити, що дане підприємство виконає всі свої зобов′язання і не триматиме в заручниках все місто, користуючись тим, що міська влада не має важелів впливу, необхідних для призупинення діяльності заводу», – йдеться у дописі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому російський літак летів над Луцьком? В «Украерорусі» дали роз'яснення
Наступна новина В окупованому Росією Криму підняли український прапор
Останні новини
Схожі новини