Птахи «Цуманської пущі»: показали галасливих мартинів. ФОТО

Птахи «Цуманської пущі»: показали галасливих мартинів. ФОТО
Мартин з НПП «Цуманська пуща»

Опублікували світлини невеликих птахів мартинів, що живуть у Національному природному парку «Цуманська пуща». 

Фото оприлюднили на сторінці нацпарку у Фейсбуці. 

Мартин звичайний — невеликий птах родини мартинових, що гніздиться на обширній території Євразії. На більшій частині ареалу це перелітний птах, хоча в деяких районах Західної Європи веде осілий спосіб життя.

Гніздиться переважно на невеликих прісноводих водоймах колоніями, розмір яких може досягати кількох тисяч пар. Часто селиться поблизу великих міст і харчових звалищ. У шлюбному наряді серед інших видів мартинів виділяється темно-коричневою головою і білою потилицею.

Мартини звичайні живуть в галасливих гніздових колоніях, які часом налічують багато тисяч птахів. Кожна колонія являє собою сварливу спільноту згуртованих сімейних груп, що складаються з подружніх пар з їх потомством.

З ранку до вечора мартини поодинці або зграями добувають їжу. У їх різноманітний раціон входять дощові черв'яки, комахи, ракоподібні, молюски, дрібні риби, жаби, плоди та ягоди, молоде листя і трава. Величезні зграї мартинів частенько шукають поживу на звалищах, де завжди вдосталь харчових відходів, або супроводжують рибальські судна в надії поживитися покидьками, що залишаються після розбирання риби. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку льодяна брила пошкодила автомобіль. ФОТО
Наступна новина Просять допомогти волинянину, який готується до хіміотерапії
Останні новини
Схожі новини