Пункт пропуску «Ягодин» будуть розбудовувати

Пункт пропуску «Ягодин» будуть розбудовувати
Фото ілюстративне

Міжнародний пункт пропуску «Ягодин» розбудують і переоснастять. 

Про це повідомив заступник Міністра інфраструктури України Мустафа Найєм під час робочого візиту на Волинь, – йдеться на сторінці облради.

Перспективи розбудови прикордонної інфраструктури області загалом та розбудови міжнародного пункту пропуску «Ягодин» зокрема заступник міністра інфраструктури обговорив під час зустрічі з головою обласної ради Григорієм Недопадом, заступником голови ОДА Ігорем Чуліпою, народним депутатом України Вячеславом Рубльовим, а також головами громад, на території яких розташовані пункти пропуску.

Григорій Недопад зазначив, що через пункт пропуску «Ягодин» проходить 50% товаровантажів з України в Європу.

«Нам важливо, щоб на «Ягодині» була збільшена пропускна спроможність, бо на сьогодні вантажівки можуть очікувати перетину кордону по 2 доби, втрачається дорогоцінний час, бізнес терпить збитки. Тому область зацікавлена, і місцева влада усе робитиме для того, щоб «Ягодин» ставав сучаснішим та комфортним», - наголосив Григорій Недопад.

Мустафа Найєм зазначив, що для Міністерства інфраструктури розбудова МАПП «Ягодин» - в пріоритеті, адже другий рік поспіль на Волині в рамках президентської програми «Велике будівництво» здійснюється будівництво та модернізація автомобільного шляху міжнародного значення М-07 Київ – Ковель – Ягодин.

«Ми зацікавлені аби проєкт модернізації пункту пропуску стартував і був виконаний в найкоротші терміни. Ми сподіваємося на плідну співпрацю з усіма гілками влади», - зазначив урядовець.

Під час зустрічі обговорили і актуальне для Волині питання облаштування постійного пішохідного переходу «Адамчуки-Збереже». Під час проведення Днів добросусідства на території Шацької громади відкривають понтонний міст у ПП «Адамчуки-Збереже» для пішохідного та велосипедного перетину кордону. За словами Григорія Недопада за кілька днів цей перехід перетинають більше 50 тис. туристів.

«На Волині уже відремонтували дорогу, що пролягає уздовж українсько-польського кордону та веде від Адамчуків до Щацька. Під час епідемії, коли були закриті кордони, в Україні збільшився запит на внутрішній туризм. Відкриття пункту пропуску «Адамчуки-Збереже» на літній період дозволить залучити більше туристів». - зазначив Григорій Недопад.

Народний депутат Вячеслав Рубльов додав, що навколо цього пішохідного переходу, як зі сторони України, так і зі сторони Польщі, сформована необхідна інфраструктура для комфорту туристів. Народний депутат переконаний, що пішохідний перехід, робота якого продовжуватиметься з червня по серпень, позитивно вплине на розвиток громад з обох сторін кордону.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В центрі Луцька згоріла квартира в багатоповерхівці
Наступна новина У Волинській обласній інфекційній лікарні майже усі ліжка зайняті
Останні новини
Схожі новини