Рада урівняла права жінок і чоловіків в армії

Рада урівняла права жінок і чоловіків в армії

Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних силах України та інших військових формуваннях».

Про це пише Укрінформ.

Читайте також: Школа, дружня до дитини: в Україні стартував онлайн-курс з недискримінаційного підходу у навчанні

За ухвалення відповідного законопроекту №6109 у другому читанні та в цілому проголосувало 247 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей закон стосується гендерної рівності чоловіків і жінок під час проходження служби в Збройних силах України. Взагалі, ідея закону полягає в тому, що ми не ділимо осіб на чоловіків і жінок і фактично всі особи користуються однаковими правами під час проходження служби. Це зобов'язання України, це практика Європейського Союзу, Ізраїлю, Сполучених Штатів Америки - ми її впроваджуємо, безумовно, з повагою до законів про захист материнства», - зазначив секретар комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник із трибуни парламенту.

Читайте також: Луцька жіноча консультація і вагітність: як то було. БЛОГ

Так, законом зокрема визначено, що жінки виконують військовий обов'язок на рівних засадах із чоловіками, за винятком випадків, передбачених законодавством з питань охорони материнства та дитинства, а також заборони дискримінації за ознакою статі. Це включає прийняття їх в добровільному порядку (за контрактом) і призов на військову службу, проходження військової служби, проходження служби у військовому резерві, виконання військового обов'язку в запасі та дотримання правил військового обліку. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани, які не погасять заборгованість за водопостачання, залишаться без субсидій
Наступна новина Майже всі оформлення у зоні діяльності Волинської митниці – за принципом «єдиного вікна»
Останні новини
Схожі новини