Ринок біля луцького вокзалу закриють. Підприємцям радять переселятись на інші ринки

Ринок біля луцького вокзалу закриють. Підприємцям радять переселятись на інші ринки

У Луцьку з 1 серпня хочуть закрити ринок «Привіз», що розташований біля залізничного вокзалу. На його місці планують збудувати торговий центр. Підприємці кажуть, що їх ніхто не повідомляв про таке рішення. У міськраді запевняють: власники торгових контейнерів можуть переїхати на інші ринки міста.

Про це говорили в ефірі UA: Українське радіо Луцьк.

Чому закриють ринок? 

Заступник міського голови Костянтин Петрочук розповів, що закрити ринок «Привіз» хоче орендар території – ТзОВ «Екопрод». Це товариство орендує територію площею 20 соток. У червні 2018 року Луцькрада поновила договір оренди землі для обслуговування ринку на 10 років – до грудня 2028 року. 

А в червні 2019 року «Екопрод» знову звернулось до міськради, але цього разу з іншим проханням:

«За зверненням товариства у червні були видані містобудівні умови та обмеження для проектування нового будівництва спеціальних магазинів із продажу будівельних матеріалів і офісних приміщень», – розповів Петрочук.

За його словами, території мають статус ринку з 2002 року за зверненням «Екопроду». Це розпорядження буде чинним до того часу, доки не буде розпорядження про його скасування.

«Ця ділянка, яка надана в оренду, має цільове призначення «для будівництва та обслуговування будівель торгівлі». В умовах оренди є про використання землі «для обслуговування ринку «Привіз», але при отриманні містобудівної документації згідно з чинним законодавством має значення лише цілове призначення земельної ділянки», – каже заступник міського голови.

Разом з тим депутат міської ради Павло Данильчук розповідає, що вбачає у цій ситуації політичний підтекст. 

«Ми розуміємо, що зараз іде політична співпраця проросійської партії «ОПЗЖ» («Опозиційна платформа – За життя») в особі Олександра Башкаленка з окремими представниками луцької влади. Кілька років вони готували історію із будівництвом цього центру», – запевняє Данильчук.

До слова, ексголова ОДА Олександр Башкаленко та його дружина Людмила Башкаленко є засновниками підприємства «Екопрод».

Павло Данильчук переконаний, що не можна будувати торговий центр замість ринку. На його думку, потрібно шукати спосіб, щоб не дозволити розпочати будівельні роботи. 

Що радять робити підприємцям?

«Ми звернулись до КП «Луцькі ринки», які відповіли, що у них є вільні місця у різних куточках міста. Вони готові надати ці місця. У комунального підприємства є земельні ділянки на Центральному і Завокзальному ринках», – розповів Костянтин Петрочук. 

Він додав, що підприємці повинні будуть за власний кошт перевезти свої контейнери і товари на інші ринки. 

Що кажуть підприємці? 

Підприємиця Світлана Поліщук розповіла, що рік тому їх попереджали про нібито проведення реконструкції ринку, але про закриття базару і будівництво торгового центру мови не було. 

«Ми пішли до секретаря міськради Григорія Пустовіта, щоб нам дали місця на період реконструкції. Він був здивований, коли почув про реконструкцію. Сказав, що там буде торговий центр. Нам ніхто не сказав, що ринок буде закритий», – каже жінка. 

Люди планують влаштувати пікет під міською радою, а також подавати до суду, оскільки договори оренди з ними ніхто не розривав. 

Разом з тим дехто вже демонтує свої контейнери. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька на три дні заборонять продаж алкоголю
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 30 липня. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини