Рівненський архієпископ закликав вірян і духовенство УПЦ «об'єднатися навколо Київського престолу»

Рівненський архієпископ закликав вірян і духовенство УПЦ «об'єднатися навколо Київського престолу»
Архієпископ Іларіон

 

Архієпископ Рівненський і Острозький, керуючий Рівненською єпархією ПЦУ  Іларіон звернувся до священників і прихожан церков УПЦ (МП) з проханням приєднатися до Православної церкви України.

15 березня звернення оприлюднене Рівненською єпархією ПЦУ.

«Ваше Високопреосвященство митрополите Анатолію, Ваше Преосвященство єпископе Пимене, всечесні отці, дорогі брати і сестри Української Правосланої Церкви, в єдності з московським патріархатом, Рівненщини.

У цей непростий для нашої країни час, я звертаюсь до кожного із вас з проханням об'єднатися навколо Київського престолу. Усі ми – нащадки купелі Володимирового Хрещення, яке у 10 столітті з благовоління Божого і милості Вселенського патріарха об'єднало наших предків під керівництвом Митрополита Київського. Подальший розвиток Православ'я на наших теренах був сповнений просвіченням усіх земель Київської Русі з півночі до півдня і з заходу на схід у християнській вірі.

Симфонія у житті Церкви і держави у ті далекі роки зумовила встановлення міцної Київської митрополії, яка сприяла розквіту державного життя так, що наша земля була найбільшою державою християнської Європи», – йдеться у ньому. 

Він закликає відкинути всі чвари, та  «заради збереження цілісності нашої Держави, в ім`я Христове» об`єднатися «в Єдиній Помісній Українській Православній Церкві». 

Нагадаємо, раніше, митрополит Луцький і Волинський, керуючий Волинською єпархією ПЦУ Михаїл звернувся до священнослужителів Московського патріархату та мирян і закликав духовенство УПЦ сісти за стіл переговорів. 

«Сьогодні особлива мить усвідомити, що Москва нам не друг. Сьогодні в Україні небезпека. У нас спільний ворог. Ми всі виховувалися  в різний час в радянський період різними ідеологами. Але сьогодні – одна ідеологія, це наша незалежна суверенна держава Україна. Я бачу цей особливий момент, коли ми дійсно можемо стати єдиною Помісною Українською Церквою. Потрібно відмовитися від зверхності і залежності Московського патріархату. Треба об’єднатися в Україні», – казав він. 

Того ж дня, 1 березня, на Волині єпархія УПЦ першою в Українів звернулася з проханням прийняти звернення до Блаженнішого митрополита Онуфрія, глави УПЦ МП Духовенство вирішило: настав час просити  для «Української Православної Церкви статусу повноцінної автокефалії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Цей Івась вийшов з Іловайська...». Репортаж із похорону вбитих під час ракетних ударів у Луцьку

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ексгенпрокурора, який хотів виїхати з України, не пустили прикордонники
Наступна новина У війні з РФ загинув волинянин Микола Цюрик. На Камінь-Каширщині оголошена триденна жалоба
Останні новини
Схожі новини