Рокинівський музей-скансен хочуть передати на утримання Луцька

Рокинівський музей-скансен хочуть передати на утримання Луцька

Музей-скансен у Рокинях, що біля Луцька, хочуть передати на утримання місту. Зараз же він перебуває на балансі Волинської обласної ради і має проблеми із фінансуванням та розвитком.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Започаткував музей Олександр Середюк, каже – на ентузіазмі. На початку 2000 року частину фінансування взяла на себе обласна рада. Втім, за словами директора музею, із коштами на скансен почалися проблеми ще кілька років тому.

«Обласне управління культури рекомендує виділити 700 тисяч гривень, але 11 лютого на сесії забирають в нас 400 тисяч», – каже Олександр Середюк і додає, що гроші потрібні на зарплати працівникам, прибирання, оплату платежів. Бо, як зазначає директор, музей заробляє мало – минулоріч трохи більше 44 тисяч гривень.

Нагадаємо, під час недавньої сесії облради, на якій затверджували бюджет, до директора музею Олександра Середюка, який не хотів залишати трибуни, викликали Нацгвардію. Натомість голова облради Григорій Недопад каже, що що одним із варіантів, який також розглядала рада у контексті вирішення проблеми із фінансуванням та розвитком музею-скансену у Рокинях біля Луцька, зміна керівника.

Так, в облраді на дотації не згідні, бо впевнені, що скансен повинен заробляти більше.

«Я не розумію, чому тільки 44 тисячі? Або десь трошечки не так працюють ті заходи, які не приносять доходу ніякого, або працюють нормально, але показують мало», – сказав начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності Волинської облради Михайло Імберовський. 

Отож, музей-скансен вирішили віддали на баланс Луцька. Кажуть, що це й логічно, бо Рокині приєднали до Луцька, та, мовляв, у міста бюджет більший.

Також, у облраді зазначають, що й охочі вдихнути нове життя у скансен, знайшлися. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ліс на гроші – не завжди погано. Любомль. ЗА ПОРОГОМ ЛІСГОСПУ
Наступна новина Скільки заробив луцький мер Ігор Поліщук та його команда. ЧИМ БАГАТІ
Останні новини
Схожі новини