Росія хотіла створити «республіки» в Західній Україні

Росія хотіла створити «республіки» в Західній Україні

В Росії планували створити так звані «народні республіки» в Західній Україні. Плани зірвала СБУ.

За планом Кремля, до «Федеративної республіки Україна» мали увійти Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська та Чернівецька області, пише УП.

Створити псевдоутворення хотіли, аби розхитати ситуацію в тилу українських військових.

СБУ затримала організатора та ключових осіб мережі на Івано-Франківщині. У західних і центральних областях вони мали завербувати понад пів тисячі зрадників. Озброєні сепаратисти мали ліквідувати ключових силовиків і представників влади, а тоді захопити адміністративні будівлі та проголосити «народні республіки» за зразком так званих «Л/ДНР», а потім об’єднати у нову підконтрольну Росії державу.

4 березня СБУ повідомила, що затримала зрадника, який «здав» ворогу під обстріл Луцький військовий аеродром. Ним виявився Ілля Сметанін, музикант і один з керівників клубу авіалюбителів «Овал». До війни він часто знімав військові літаки у Луцьку.

Нагадаємо, 5 березня депутати Луцької міської ради під час 29-ї позачергової сесії звернулись до країн-членів НАТО з проханням закрити над Україною повітряний простір. З такою ж заявою до світових лідерів звернулася і Волиньрада. Звернення одноголосно депутати обласної ради прийняли під час позачергової сесії


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Окупанти покинули Енергодар, – глава Запорізької ОДА
Наступна новина Російські загарбники все ще контролюють периметр Енергодара – мер міста
Останні новини
Схожі новини