Розірвання Великого договору з Росією – піар-хід - Безсмертний

Розірвання Великого договору з Росією – піар-хід - Безсмертний

Дискусія в Україні навколо розірвання Договору про дружбу, співробітництво та партнерство з Росією не має жодного юридичного підґрунтя, а є лише піар-ходом. Про це заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний.

«Неможливо припинити те, що і так уже припинене. Заява про припинення дії Договору про дружбу з Росією – не більше, ніж звичайний політичний піар-хід», - сказав він.

Безсмертний вважає, що насправді цей Договір припинив дію з того моменту, коли Росія порушила територіальну цілісність України. «Він автоматично був припинений з того дня, коли сусідня держава порушила зміст цього документу. І сама Росія одноосібно несе за це відповідальність. Це не вільне трактування, а юридичний факт», - переконаний політик.

При цьому він посилається на міжнародне право, зокрема Віденську конвенцію про право міжнародних договорів. «У світі це основне джерело норм права міжнародних договорів. Щоб зрозуміти абсурдність нової порції заяв про припинення дії Договору з РФ, достатньо прочитати всього кілька статей цієї Конвенції – ст.60-64», - зауважив він.

«Відтак дискусія про розірвання Договору з РФ не має жодного юридичного підґрунтя. Будь-які розмови з українського боку на п’ятому році війни (спочатку про часткове розірвання, тепер про повне) – звичайна політична пустишка, розрахована виключно на внутрішнього споживача», - зазначив Безсмертний.

Нагадаємо, що днями Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ підготувати необхідний пакет документів для розірвання Договору про дружбу, співробітництво та партнерство з Росією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У місті на Волині презентували оновлений сервісний центр МВС. ФОТО
Наступна новина Курс валют на 30 серпня: долар подорожчав, натомість євро втрачає позиції
Останні новини
Схожі новини