Ще є куди їздити і де молитися, – речник Волинської єпархії УПЦ МП

Ще є куди їздити і де молитися, – речник Волинської єпархії УПЦ МП
фото зі сторінки Facebook Олега Точинського

Речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський закликав прихожан не перейматися щодо того, що їм «на Афон закрито дорогу».

Відповідний допис він опублікував у себе на сторінці у Facebook.

«Зараз поціновувачі паломництва на святу гору Афон закидають мене привезеними звідти камінцями, але я таки напишу це. Братци! Не переживайте так крепко, що тепер нам на Афон закрито дорогу (ви зрозуміли - в якому сенсі). Знаю багатьох з вас, і не один раз чув, що ви вже десятки разів бували на Афоні, проте жодного – у Почаєвській чи Києво-Печерській Лаврі та інших наших святинях. Ще є куди їздити, де молитись і почерпати благодать», – йдеться в його дописі.

«Не так давно возив одного свого знайомого у експрес-паломництво по Почаєву. Так він був у такому захоплені, яке було у багатьох з вас, коли ви вперше побували на Афоні. Перша його неприхована радість проявилась, коли на стіні галереї до печерного храму він знайшов свого небесного покровителя. Друга - коли він побував на монастирському цвинтарі. Третя – коли на Скиту одягнув на себе хреста преподобного Микити Стовпника і промовив: «Господи, відверни смуту!» – додає він.

«Мине деякий час, і на Афон знову можна буде без проблем їздити. Але цінувати те, що поруч, потрібно завжди» – пише священик.

Нагадаємо, Російська православна церква заявила, що розриває євхаристійне спілкування з Вселенським патріархатом через його рішення щодо автокефалії для української православної церкви.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 16 жовтня
Наступна новина Від раку помер співзасновник Microsoft
Останні новини
Схожі новини