Що пишуть лучани про скандального радника Зеленського

Що пишуть лучани про скандального радника Зеленського
Олександр Харєбін

Член команди кандидата в президенти Володимира Зеленського Олександр Харєбін, який відповідає за інформаційну політику, заявив, що Україна має власні права на російську мову.

На його думку, розподіл країни на україно- і російськомовних – це тези, властиві країні-окупанту. Про це Харебін написав у коментарях під своїм постом у Фейсбуці.

«Моя позиція протягом багатьох років була такою: Україна має власні права на російську мову. І вони будуть заявлені», – висловився член команди Зеленського.

Що пишуть волиняни у мережі Фейсбук про Олександра Харебіна:

Юрій Ричук: У команді Зеленського за мовну і інформаційну політику відповідає нєкій Олександр Харєбін. Познайомився з ним у 2008 році. Тоді він очолював холдинг «Медіа Інвест Груп», куди входила мережа ділових видань «Статус», у якій я працював. Саме його підкилимні мутки, нагла, зверхня і брудна «стратегія» зрештою і розвалила цей проект. Ми тоді воювали, щось доводили, підключали інші медіа... Пофіг.

В якийсь момент він навіть звертався до «Телекритики», аби та зняла з сайту заяву нашого колективу. Не просто давав своє роз'яснення - а казав «зніміть оце». Будучи просто керівником приватної структури.

Уявляю, що цей красавєц на офіційній посаді наробить.Його вже нарекли «новим Табачником». Не здивуюся. Наглість, цинізм і слизота - десь того ж розливу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Юна волинянка попросила 1 гривню в Порошенка і Зеленського. ВІДЕО

На допис Володимира В’ятровича, в якому він процитував Харєбіна: «на мой взгляд, совершает огромнейшую ошибку, отказываясь от прошлого наследия – Советского Союза, вот того, что является базовой ценностью для Украины. Зачем мы отдали Великую Отечественную войну России? На мой взгляд, ошибка. Почему мы не говорим о русском языке как важной части сообщества украинского, граждан Украины?», Natalia Pakhaichuk написала: Знаєте, мій прадід і його брат, і дві сестри, і мати з батьком, були в'язнями сталінських таборів. У дитинстві я дуже багато часу проводила з дідом Миколою. Він розказував і про табори, і про життя після повернення, і то було як щеплення на майбутнє. Я нутром ненавиджу цю епоху. І коли вона почала нарешті чахнути в головах, є примара реінкарнації…

Olga Bogachevska:    «Украина совершает огромнейшую ошибку, отказываясь от прошлого наследия – Советского Союза, вот того, что является базовой ценностью для Украины» – Олександр Харебін, відповідальний у Зе-команді за інформаційну та мовну політику.

Людина, яка працювала на Сергія Курченка. Золотого хлопчика-олігарха із Партії регіонів, який після Майдану втік до Росії, а сьогодні нормально себе там чухає і контролює промисловість у ДНР і ЛНР.

Томос і українська мова для нього з огляду на інтерв'ю - це розкол суспільства, а влада постійно шукає зовнішнього ворога, аби виправдати свої невдачі, тобто значить нема ворога зовні, тільки в середині, значить нема війни з Росією, а лише внутрішня.

Може, в нього й базова цінність срср. Може, для нього й нормально мільйони доносів, може, то навіть він вигадав цей чудовезний плакат.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Усе, що відомо про скандальний білборд із Порошенком та Путіним

Сергій Крайванович: Очевидне насування реваншу. Те про, що я говорив всім своїм друзям давно, і те, що у Бєні з поплічниками до останнього намагалися тримати у таємниці. Маємо пряму змову ображених на нинішню владу і проросійських шовіністичних сил. Хтось іде за баблом, а хтось за тим, за чим прийшов Путін у 2014. Але переконати протилежну сторону практично не можливо. Вони «мають свою думку», «мародерство», «5 найгірших років» і т. д.

* * *

Як повідомлляє Громадське, Олександр Харебін –  перший заступник голови Національної телерадіокомпанії у 2015-2017 рр.   За часів Януковича Харебін працював на олігарха-втікача Сергія Курченка. У листопаді 2013-го, коли Курченко остаточно викупив «Український медіа холдинг» у Бориса Ложкіна, Харебіна призначили операційним директором медіа-холдингу, паралельно він увійшов до наглядової ради.

За два тижні після зміни менеджменту холдингу в УМХ розгорівся скандал — майже у повному складі звільнилися редакції журналів та сайтів Форбс Україна та «Кореспондент». Журналісти звільнились на знак протесту проти зміни редакційної політики видань холдингу та фактичного запровадження цензури.

Керівництво холдингу прямо повідомило їм, що за нового власника їм не можна буде писати про старшого сина тодішнього президента Олександра Януковича, самого Курченка, Сергія Арбузова, який тоді був першим віце-прем’єр міністром та деяких інших чиновників з так званої команди «молодих реформаторів» Януковича.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині від горе-батьків забрали двох дітей
Наступна новина Волинська Фондова Компанія організувала виставку нової і сучасної техніки у Хмельницькому. ФОТО
Останні новини
Схожі новини