Що сказав Порошенко у новорічному зверненні. ВІДЕО

Що сказав Порошенко у новорічному зверненні. ВІДЕО

"Звертаюся до мільйонів співвітчизників в Криму та по той бік Донбасу. Ми обов’язково повернемося до вас з миром, якою б довгою не була дорога. Наша сім’я неодмінно возз’єднається за одним столом, за яким Новий рік зустрічають за київським часом", - сказав у новорічному привітанні Президент України Петро Порошенко. 

Він нагадав, що у 2019 році відзначатимуть століття Акту злуки.

"Ми нічого не прагнемо більше, ніж миру. І ніхто не прагне миру більше, ніж ми", - наголосив Порошенко.

Він привітав українських воїнів, які „гарантують нам тишу і спокій в цю новорічну ніч", моряків у російському полоні, серед яких троє поранених, українських політв’язнів у російських тюрмах та громадян, що стали заручниками на тимчасово окупованих територіях.

Президент також згадав про створення незалежної української церкви.

"Народилася, нарешті, автокефальна Православна Церква України, визнана світовим православ’ям. Це – справжнє диво! Це – знак Божий, що у нас, українців, усе буде добре", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що так Україна стала далі від Москви і ближче до Європи.

"Це – чітка стратегія, якої неухильно дотримуємося протягом останніх п’яти років. Ми йдемо своїм шляхом. Ані обіцянки манни небесної, ані зерна зневіри, ані зілля розбрату – ніщо не повинно розвернути нас назад", - сказав глава держави.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський заявив, що іде у президенти. ВІДЕО
Наступна новина Українців попереджають про магнітні бурі, які прийдуть на Землю після Нового року
Останні новини
Схожі новини