Селяни перекрили дорогу через будівництво сміттєзвалища на Горохівщині

Селяни перекрили дорогу через будівництво сміттєзвалища на Горохівщині
Фото ілюстративне (джерело: Зміст)

Обурені селяни перекрили дорогу «Горохів-Берестечко».

Так жителі села Цегів висловлюють свій протест проти будівництва полігону твердих побутових відходів на території їх населеного пункту. Акцію вони влаштували 26 грудня, – пише Волинь.

Рішення про розміщення сміттєзвалища, що має обслуговувати місто Горохів, селище Мар’янівку і село Цегів, прийняли на одному зі сесійних засідань ще в 1995 році. Втім місцеві мешканці проти. Через початок будівництва сміттєзвалища нещодавно почали вирубувати ліс, а ще селяни обурюються, що про роботи, які розпочалися, їх не попередили.

Читати також: Три сміттєзвалища Волині переповнені. Непотріб возять сусідам

Діючий полігон, територія якого межує з містом, експлуатується з 1967 року. В даний час займає площу 4 га. Потужність сміттєзвалища становить 560 тис. м куб. Через недостатню відстань до житлової зони сміттєзвалище не відповідає санітарним вимогам. Тому на основі рішення Цегівської сільської ради Горохівською міською радою було розроблено проектно-кошторисну документацію, яка була оновлена у грудні 2013 року. Згідно з кошторисним розрахунком, вартість об’єкта будівництва складала 22 мільйони гривень, проте фірма, яка виграла тендер, взялася виконати роботи за 17 млн грн.

До обурених мешканців села Цегів виїхали представники місцевої і районної влади


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Слабаків не мочать», – Сергій Григоренко про атаку «клонів» БПП
Наступна новина На Волині п'яний водій тицяв гроші поліцейському
Останні новини
Схожі новини