Семирічний спортсмен з Луцька віддав заощаджені гроші військовим. ВІДЕО

Семирічний спортсмен з Луцька віддав заощаджені гроші військовим. ВІДЕО
Фото: Суспільне Луцьк

Іллі Шмігелю сім років, він займається спортом. Каже: впродовж року збирав гроші на комп'ютерну гру. Відкладав з наколядованих та кишенькових, які давали батьки на щоденні потреби. Коли почалася повномасштабна війна – зрозумів, що хоче віддати гроші на потреби військових.

Хлопець розповів Суспільному, що йому вдалось зібрати тисячу гривень. Гроші він приніс до спортивного клубу, де займається, адже тут від початку воєнного стану в країні, працює волонтерський центр.

«Такі ситуації, як з Іллею, дають нам зрозуміти, що ми правильно виховуємо дітей, що перемога буде за нами», – каже головний тренер клубу Михайло Савчук.

Іллю вчила історії бабуся, він цікавився воєнною тематикою задовго до нового етапу війни з росіянами, — каже мама Оксана. З її слів, одного дня син запитав у неї, як може допомогти українській армії, щоб війна швидше закінчилася.

«Я відповіла, що багато: намалювати малюнок для воїнів, заробити гроші, потім їх задонатити комусь на допомогу. І він вирішив віддати свої заощадження. Я пишаюсь його вчинком», – розповідає Оксана Шмігель.

Ілля говорить: розуміє, що допоможе не просто його тисяча гривень, а те, що кожен з українців докладається до спільної перемоги над ворогами.

Читайте також: 16-річна лучанка з синдромом Дауна малює картини та допомагає ЗСУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Британська розвідка назвала важливу ціль росії на Донеччині
Наступна новина Військова з Волині стрілятиме з лука на Warrior Games у США
Останні новини
Схожі новини