Скандал на «Луцьктеплі»: розповідаємо, що там відбувається

Скандал на «Луцьктеплі»: розповідаємо, що там відбувається

У середу, 5 червня, під час засідання міського виконавчого комітету стало відомо про конфлікт на ДКП «Луцьктепло» - підприємстві, що забезпечує місто теплом і гарячою водою. Виявилось, що вже кілька місяців міська влада надсилає на установу перевірки і начебто знаходить порушення. На самому ж «Луцьктеплі» кажуть, що все законно, а мета перевірок незрозуміла. Тим часом опозиційні депутати у своїх позиціях одностайні. Вони вважають, що на підприємстві хочуть замінити директора.

Розповідаємо по порядку, що відбувається.

Що кажуть у міській раді

Очільниця відділу кадрової роботи та нагород Віра Гудима розповіла, що під час перевірки виявили «невідповідності назв посад і кількості працівників».

«Це може призвести до невиправданого звільнення, переведення або призначення на посади», – цитує посадовицю ІА «Волинські новини».

Окрім того, під час перевірок нібито виявили неточності в оформленні інвестиційних рахунків, рахунків за оплатою тарифів населення.

«Суми є значними», – наголосив заступник керівника відділу економічного розвитку, економічної політики Сергій Дмитрук. Але які саме, не уточнив.

Секретар Луцькради Григорій Пустовіт запевнив, що звернеться до держаудитслужби і прокуратури, аби вони провели розслідування.

Що кажуть на «Луцьктеплі»

Директорка «Луцьктепла» Валентина Малютіна сказала, що працівники міськради, які проводили перевірки, не мають фахових знань для цього.

«2 місяці тривали безперервні перевірки, скачування персональних даних. Ми готові до перевірок грамотними людьми, з якими можна вести мову», - зауважила посадовиця.

З її слів, підприємство має подяку від Міністерства регіонального розвитку та Європейського банку реконструкції та розвитку за співпрацю. Також воно щороку проходить аудит.

«У той час я отримую догану за ведення діловодства від Пустовіта. Мені соромно за колег, які озвучують, що у них є завдання щось знайти під час перевірок. Відповідальність за опалювальний сезон несе особисто Григорій Пустовіт і за встановлення лічильників та ІТП, а ще на всіх інших керівниках, які не осмілюються йому заперечити», – наголосила Малютіна.

Жінка повернула Григорію Пустовіту вручену ним же грамоту.

На засідання виконавчого комітету прийшли працівники «Луцьктепла», які підтримують Валентину Малютіну.

«Ви забули, що на підприємстві було 5 років тому? Коли були триденки, чотириденки, коли працівникам не видавали зарплату по 4–5 місяців, коли працівники виходили перекривати дороги через борги», – сказала голова профспілки Неоніла Слюсар.

Працівники «Луцьктепла», які прийшли підтримати директорку Валентину Малютіну

В чому може бути причина

Опозиційні депутати вважають, що перевірки «Луцьктеплу» призначають, аби звільнити «неугодного» директора.

«За весь час роботи підприємства «Луцьктепло» (до призначення Валентини Малютіної, – ред.) тільки витягувало з бюджету міста мільйони доларів, які «не зрозуміло в чиї кишені потрапляли». Вперше колектив підприємства підтримав нового директора Валентину Малютіну. Також почалися реальні кроки щодо реформування роботи ДКП. Тепер же їй хочуть не продовжити контракт і призначити «свого» директора», - сказав депутат Павло Данильчук.

«Я не розумію, чому сьогодні призначили певну перевірку на комунальному підприємстві. Я не пам’ятаю, щоб такі перевірки коли-небудь проводили. Це кошмарення колективу, щоб вони переживали постійно за те, що їх чекає. У мене підозра, що все робиться для того, щоб призначити ручного директора і в подальшому приватизувати «Луцьктепло», - вважає обранець громади.

«Наші партнери не будуть вбачати в нас нормальних людей. Ми можемо втратити те, що було напрацьовано роками. Місто не бачить перевірок на інших підприємствах. Ви заводите на посади ваших знайомих, колег-депутатів і вам треба когось посунути, а когось поставити», - сказала також депутатка Алла Надточій.

За матеріалами ІА Волинські новини та ІА ВолиньPost


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 40-ий – район, що розвивається. Чому жити в ЖК «Caramel Residence» – перспективно
Наступна новина Коли на Волині закінчиться нашестя комарів
Останні новини
Схожі новини